Latvijas čempionāta Aizputes posmā MX1 klasē startēs Somijas čempions Hāvisto

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Somijas motokrosa čempions Jere Hāvisto
Somijas motokrosa čempions Jere Hāvisto Foto: Xracing

Kā pavēstīja Ventspils kluba “Rodeo MX” vadītājs Arvis Sanders, Aizputē notiekošajā Latvijas motokrosa čempionāta 1. posmā “Rodeo” kluba sastāvā MX1 klasē startēs Somijas čempions Jere Hāvisto.

Hāvisto ir Somijas motokrosa talants, kurš 2015. gadā, esot vien 16 gadus vecs, pirmo reizi savu valsti pārstāvēja Nāciju kausā. Arī pērngad viņš bija iekļauts Somijas izlasē dalībai Nācijās, kur kopā ar kolēģiem savai valstij atnesa 13. vietu. Latvijas izlase ar Kārli Sabuli, Tomu Macuku un Mairi Pumpuru ierindā šajās sacensībās izcīnīja 15. rezultātu.

Jere Hāvisto, kurš ilgstoši mocījies ar neskaitāmiem savainojumiem, 2019. un 2020. gada sezonās bija regulārs pasaules čempionātu posmu dalībnieks MX2 klasē. Somu motosportista lielākais panākums ir 2. vieta 2014. gada Eiropas čempionātā EMX150 klasē, kur viņš piekāpās tikai Albijam Vilkielam no Anglijas.

Svētdien Hāvisto, kurš Kawasaki nomainījis pret KTM markas braucamo, centīsies pamatīgi saduļķot Latvijas motokrosa dīķa ūdeni, sastādot nopietnu konkurenci Latvijas čempionātam pieteiktajiem mūsu valsts ātrākajiem MX1 klases braucējiem Kristeram Drevinskim, Kārlim Sabulim, Uldim Freibergam u.c. Pagaidām vēl nav zināms vai soms piedalīsies visos Latvijas čempionāta posmos.

Pirmais no pieciem kalendārā ierakstītajiem Latvijas motokrosa meistarsacīkšu posmiem notiks jau šo svētdien, 17. aprīlī, Aizputē “Misiņkalna” moto trasē. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu