Ceļu policijas vajadzībām plāno iepirkt 360 grādu kameras satiksmes uzraudzībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pilsētas satiksme, automašīnas krustojumā
Pilsētas satiksme, automašīnas krustojumā Foto: Unsplash

Ceļu policijas vajadzībām tuvākajā laikā plānots izsludināt iepirkumu par 360 grādu videoieraksta sistēmu, kas ļauj efektīvi konstatēt pārkāpumus neapturot autovadītāju, noskaidrojām Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

2019.gada rudenī uz ielām sāka darboties ar 360 grādu kameru aprīkots netrafarēts policijas mikroautobuss. Busiņā iemontētā iekārta spēj nolasīt numurzīmes un konstatēt pārkāpumus, neapstādinot transportlīdzekļa vadītāju. Pārkāpuma izdarītājs līdzīgi kā ar foto radariem netiek apturēts, taču vēlāk saņem pārkāpuma protokolu ar automašīnas attēlu, numurzīmi un fiksēto pārkāpumu.

Ar kamerām var konstatēt visdažādākā veida pārkāpumus, piemēram, agresīvu braukšanu, telefona lietošanu, pārvietošanos pa sabiedriskā transporta joslām, pagriezienu nerādīšanu, braukšanu pie sarkanās gaismas, braukšanu bez gaismām un citus.

Policija secinājusi, ka šāda iekārta ir ļoti efektīva, tāpēc nepieciešams papildu iekārtas. Piemēram, pērn ar iekārtu konstatēti 8223 pārkāpumi. Jau tuvākajā laikā policija izsludinās vēl vienu iepirkumu par kameras sistēmas un iekārtu iegādi. Procesa laikā kļūs zināms cik daudz iekārtas par pieejamo finansējumu būs iespējams iegādāties.

Vienlaikus policijā norādīja, ka speciālas automašīnas iegāde nav nepieciešama, jo kameras iekārtu var ērti uzmontēt uz kādam no esošā autoparka transportlīdzekļiem.

Policija arī apliecināja, ka papildus jau esošajiem droniem nesen iegādāti jauni bezpilota lidaparāti, kurus varēs izmantot satiksmes drošības uzraudzībā un citu funkciju veikšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu