Foto ⟩ Pie Nacionālās operas piemin Ukrainas kara upurus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Piemin Ukrainas kara noziegumu upurus
Piemin Ukrainas kara noziegumu upurus Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 15. aprīlī, Latvijas Nacionālās operas (LNOB) priekšlaukumā, kur izveidots uzraksts "bērni" ukraiņu valodā, no pulksten 19.30 līdz 21 cilvēki noliek sveces, pieminot Ukrainas kara upurus.

Atgādinām, ka uzrakstu "bērni" operas priekšlaukumā 12. aprīlī izveidoja mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo. Uzraksts kalpo par atgādinājumu necilvēcīgajiem notikumiem Ukrainā. Atgādinām, ka tas ir kā atsauce uz okupantu sabombardēto Mariupoles Drāmas teātra ēku, kurā bija patvērušies simtiem civiliedzīvotāju. Okupantus nebija atturējis milzīgais uzraksts "bērni" teātra ēkas priekšā.

Savukārt LNOB 9. maijā aicina uz atbalsta koncertu ukraiņu tautai "Slava Ukrainai!" "Ar šo labdarības koncertu LNOB aicina Latvijas iedzīvotājus turpināt atbalstīt Ukrainas karā cietušos," teikts LNOB ierakstā sociālajos tīklos.

Šī gada 24. februārī agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu