Mākslas centrā "Noass" Kanādas eksperimentālā roka trio "Big Brave"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Big Brave"
"Big Brave" Foto: publicitātes

Piektdien, 6. maijā, mākslas centrā "Noass" ar koncertu Rīgā pirmo reizi Latvijā viesosies pasaulē ļoti iecienīts eksperimentālās starpžanru mūzikas trio "Big Brave" no Kanādas.

Par grupas sākumu tiek uzskatīts 2012. gads kad Robina Vatija un Metjū Bols satikās, lai vienkārši paspēlētu, eksperimentējot ar instrumentiem. Šai saspēlē radās ambient/minimalistic folk žanros ieturētas dziesmas.

Kad abiem pievienojās sens draugs, bundzinieks Lūiss Beauregards, varētu uzskatīt, ka duets kļuva par pilnvērtīgu grupu. Arī skanējums mainījās eksperimentālākas, smagnējākas un trokšņainākas mūzikas virzienā. Mazu brīdi saspēlējušies kopā, trio ierakstīja un izdeva debijas albumu "Feral Verdure" (2014)

Tad Kanādas skatuvē ļoti labi zināmais mūziķis, producents Efrims Manuels Menuks saskata viņos ko īpašu un uzaicina trio iesildīt savas grupas "Thee Silver Mt Zion" koncertu Monreālā, kam seko ilgāka sadarbība – kopējā turneja ar grupām "Mt Zion" un "Godspeed! You Black Emperor". Gadu vēlāk, kopā ar Menuku jau studijā grupa ieraksta otro albumu "Au De La", ar kuru aizsākas sadarbība ar ietekmīgo mūzikas izdevniecību "Southern Lord Records".

Arī nākamie grupas ieraksti – "Ardor" (2017), "A Gaze Among Them" (2019) un jaunākais "VITAL" (2021) rod dzirdīgas ausis un uzticamus klausītājus, mūzikas apskatnieki ļoti slavē grupas daiļradi, saucot to par trokšņainu, bet inovatīvu.

"Southern Lord Records" mūzikas izdevniecība, kas pasaulei atklāja tādas grupas kā "SunnO)))", "Earth", "Boriss", arī ar šo grupu nav kļūdījusies. Tās skanējums ir tik ļoti atšķirīgs, citāds, bet tajā pašā laikā iederīgs.

Mūzikas apskatnieki nereti pietuvina grupas skanējumu dažādiem metālmūzikas žanriem, noizrokam, apokaliptiskam postrokam vai lakoniskāk - eksperimentālajam rokam.

Kompānijā ar "Big Brave" garākai Eiropas turnejai pievienosies arī Zviedrijas mūziķe "Fågelle". Viuņa nāk no zviedru eksperimentālās mūzikas pagrīdes, izmantojot pedāļus, sintezatorus un savu balsi, ļoti savdabīgi balansē mūzikas izpausmēs starp skaņu radītu troksni un popmūziku. 

Daļēji pateicoties sadarbībai ar producentu Henriku Lippu (Blue For Two, Anna Von Hausswolff, Union Carbide u.c.), "Fågelle" skanējums ieguvis plašākus apvāršņus. Ne velti mūziķes skanējumu ļoti iecienījuši Berlīnes un Anglijas mūzikas apskatnieki.

Koncerts plkst. 20:00, ieeja no 19:00, biļetes iepriekšpārdošanā šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu