Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Liela vecuma starpība ir tabu, kas nepazudīs

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Francijas prezidenta Emanuela Makrona sieva Brigita ir 24 gadus vecāka par viņu. Brigitai ir arī juridiskas pretenzijas par mediju apgalvojumiem, ka viņa dzimusi kā vīrietis. Nācās saskarties ar ļoti lielu starptautisku nosodījumu! Filmu zvaigznes Leonardo Di Kaprio mīlas dzīvi vēro ar sportisku interesi, lai redzētu, vai izbeigs attiecības ar meiteni pirms viņai aprit 26 gadi? Evolūcijas psiholoģija veido sabiedrības toleranci pret pāriem, kuriem ir liela vecuma starpība, daudzu tūkstošu gadu garumā.

Ikdienas mediju tvīti par konkrēto slavenību pāru paaudzi ir kā cukurgrauds, ko lasītāji var cītīgi grauzt. Jaunāka sieviete un vecāka gadagājuma vīrietis - šim stereotipam nosaka diagnozi, ka sievietei ir problēmas ar tēvu vai ka viņa ir labuma meklētāja. Pāros, kuros vīrietis ir gados jauns, bet sieviete vecāka, sieviete ir puma (cougar), bet vīrietis – rotaļlieta (playboy).

 

Cik liela ir vecuma starpība un kāpēc tā ir tik liels tabu?

Pāri ar lielu vecuma starpību ir ļoti pateicīgi objekti tenkām. Rietumu sabiedrībā attiecību, kurās vecuma starpība ir lielāka par 10 gadiem, īpatsvars vīriešu vidū ir 25%, bet sieviešu vidū - 15%. Un tikai 1%, kur vecuma starpība ir 28 gadi vai vairāk. Pēdējo simts gadu laikā sabiedrībā notikušas lielas pārmaiņas dzimumu līdztiesības jomā, dzīves līmenis ir strauji audzis. Ja kādreiz vecāks vīrietis simbolizēja ekonomisko stabilitāti, mūsdienās jaunas sievietes pašas spēj sevi nodrošināt un uzturēt. Pārus ar lielu vecuma starpību vērtē vairāk nekā jebkad agrāk. Kustība #MeToo, kas radās pēc Holivudas skandāla, kurā bija iesaistīts magnāts Hārvijs Vainstīns (Harvey Weinstein), spēcīgi ietekmē jaunākās paaudzes negatīvo attieksmi pret pāriem, kuros viens no partneriem ir vecāks, turīgāks un ietekmīgāks. Otru partneri automātiski uzskata par upuri.

Ķīnā par lielu vecuma starpību jau uzskata 2-3 gadus. Mūsu valstī šis skaitlis svārstās ap 10 gadiem. Sabiedrības aplēses veidojas, pamatojoties uz bioloģisko pieņēmumu, ka pāriem ir jārada mantinieki. Sievietes auglība krasi samazinās pēc 35 gadu vecuma. Vecāka gadagājuma vīriešus satrauc jautājums, vai tēvs nodzīvos pietiekami ilgi, lai audzinātu savus bērnus. Kāda ir problēma, bērnam piedzimstot?

Auglība ir tikai viens no aspektiem, kas vecuma atšķirību padara par tabu. Diemžēl statistika ir pret šādām attiecībām. Laime un apmierinātība ar attiecībām vecuma starpības gadījumā uzplaukst, bet attiecību izjukšana ir daudz vienkāršāka. Cilvēka dabā ir būt ļoti kritiskam pret citiem, uzskatām, ka viss, ko darām paši, ir normāli. Ja mīļotais cilvēks ir tādā pašā vecumā, bet kaimiņiem ir liela gadu starpība, tas, protams, ir īslaicīgi un pārejoši.

Kāpēc lielu vecuma starpību uzskata par tabu?

19. un 20. gadsimtā lielākā daļa sieviešu palika mājās. Šodien viņas pašas pelna sev iztiku. Sabiedrības skatījumā bagāts un vecāks vīrietis dzīvei vairs nav vajadzīgs.

Attiecībā uz seksuālo orientāciju, fantāzijām un sieviešu vajadzībām sabiedrībā vērojama liela liberalizācija, taču vecuma starpību, kas pārsniedz 10 gadus, joprojām uzskata par tabu. No ekonomiskā viedokļa tas ir nebūtiski. Uzskata arī, ka vara vienmēr ir vecāka gadagājuma cilvēka rokās. Sabiedrība uzskata, ka stipri jaunākā partnere dzenas pēc sociālā statusa un naudas, pretī liekot seksu.

Kimas Kardašjanas un viņas 13 gadus jaunākā drauga attiecības no maija līdz decembrim raksturoja kā nevērīgas. Jaunāks pavadonis vecākai partnerei sniedz lielāku gandarījumu, vismaz sākumā. Arī vēlāk ikdienas dzīve un dzimumu atšķirības var būt par iemeslu. Ja vienam bijis laiks veidot karjeru, ceļot, nodarboties ar dažādām lietām, bet otrs tikai sāk savu dzīvi, spēka pozīcijas attiecībās mainās. No otras puses, ekonomiskie ieguvumi laika gaitā zaudē savu skaistumu.

Kā saglabāt dzirksteli seksā, neņemot vērā vecuma starpību?

Attiecībās, kurās vīrietis ir vecāks, sekss var būt liels izaicinājums. Daudz jaunākai sievietei ir lielas cerības. Vīriešiem erektilās disfunkcijas traucējumi pēc 45 gadu vecuma sagādā lielas galvassāpes. Lai saglabātu veselīgu, dzirkstošu seksu, nepieciešams ieguldīt daudz darba. Šajā brīdī daudzi vīrieši sāk brīnīties, kā sieviete patiesībā sasniedz orgasmu.

Vīrietim katru reizi gultā nav jādarbojas ar vienu un to pašu dzimumlocekli. Sievietei patīk dažādība. Dzimumlocekļa paplašinātāji īpaši patīkami masē sievietes G-punktu un piedāvā lielāku dažādību.

Dzimumlocekļa palielinātājs Pretty Love masē G punktu un pagarina dzimumlocekli par 2,5 cm.

Foto: Publicitātes foto

Nestimulējot klitoru, sieviete nesasniegs vajadzīgo, spēcīgo orgasmu. Vibratoru lietošana paaugstina sievietes seksuālo apetīti, vīrietim nav jāuztraucas, ka sieviete viņu nomainīs pret vibratoru.

Hydra klitora laizītājs un Shiva ar klitora sūkšanas funkciju novedīs sievieti līdz neprātīgam orgasmam septītajās debesīs

Foto: Publicitātes foto

Nerātni anālie spraudņi ar kristāliem nodrošina papildu stimulāciju

Foto: Publicitātes foto

Tiesa, ap mums ir tik daudz dažāda vecuma pāru, ka rodas jautājums, cik lielu lomu, izvēloties partneri, mūsdienās spēlē vēlme veidot ģimeni? Nav vajadzīgs bagāts vīrietis vai sieviete, lai nopelnītu iztiku un baudītu dzīvi. Mīlestība un kaisle nav pazudusi no zemes virsas. Neviens tabu to nemainīs.

Melns Kakis e-veikalā atrodiet dažādas seksīgas lietas sev un savai mīļotajai.

Nerātnas baudas!

Melns Kakis

Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu