Levits pārliecināts, ka Ukraina pārbaudījumu izturēs un karā uzvarēs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvija ir pārliecināta, ka Ukraina šo pārbaudījumu izturēs un karā uzvarēs, kamerorķestra "Kijivas solisti" mūziķiem paudis Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, Levits otrdien Rīgas pilī uzņēma Ukrainas nacionālā kamerorķestra "Kijivas solisti" mūziķus un vadību, kuri ieradušies koncertturnejā Latvijā.

"Novēlu jums turpināt savu māksliniecisko darbību, kas šajos apstākļos ir divtik nozīmīga. Mēs kā klausītāji un skatītāji dzīvosim līdzi jūsu mūzikai. Mēs visi esam par to, lai jūsu koncertturneja atgrieztos mājās," sacīja Levits.

Tikšanās laikā Valsts prezidents kamermūziķiem pastāstīja par Latvijas sniegto militāro un humāno palīdzību Ukrainai, kā arī Latvijas devumu Ukrainas interešu aizstāvībā Rietumos.

Kamerorķestra "Kijivas solisti" mūziķi un vadība izteica pateicību Latvijas valsts prezidentam un visiem Latvijas iedzīvotājiem par palīdzību ukraiņu tautai kara laikā, kā arī par kamerorķestra uzņemšanu Rīgā, tādējādi sniedzot iespēju turpināt koncertturneju.

2022.gada sākumā kamerorķestris "Kijivas solisti" devās Eiropas koncertturnejā, līdz 24.februārī, atrodoties Itālijā, saņēma ziņu par Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainā. Tā kā atgriešanās mājās vairs nebija iespējama, sadarbojoties ar vadošajām Eiropas koncertorganizācijām, "Kijivas solistu" koncertturneja ir pagarināta uz nenoteiktu laiku.

Patlaban kamerorķestris koncertē Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu