VP rosina apsūdzēt tiesu izpildītāju par amatpersonas bezdarbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policija (VP) rosina prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret 1975.gadā dzimušo tiesu izpildītāju par valsts amatpersonas bezdarbību, informēja VP.

Policija uzskata, ka tiesu izpildītājs, veicot nekustamā īpašuma nodokļa parāda piedziņu no parādnieka, visticamāk, tīši nepildot normatīvo aktu tiesību normu prasības, ar savām darbībām neizdarīja visus likumā noteiktos pasākumus. Tā rezultātā tika radītas smagas un neatgriezeniskas sekas cietušajam - viņš zaudēja savu vērtīgāko nekustamo īpašumu, kura vērtība nebija samērīga ar parāda summu.

Izmeklētāju skatījumā, tiesu izpildītājs neizmantoja visus likumā paredzētos līdzekļus un metodes, lai ātri un kvalitatīvi pildītu Rīgas domes pašvaldības ieņēmumu pārvaldes izdotos lēmumus - izpildrīkojumus par 164 eiro piedziņu, par 1645 eiro piedziņu un par 448 eiro piedziņu no parādnieka.

Tiesu izpildītājs neveica saprātīgas darbības, nodarīja zaudējumus ne mazāk kā 65 800 eiro lielā apmērā un izraisīja smagas neatgriezeniskas sekas cietušajam, norāda policija.

Tiesu izpildītāja bezdarbības rezultātā cietušais neatgriezeniski zaudēja īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu.

Amatpersona pieļāva virkni pārkāpumu, tostarp vērsa parāda piedziņu uz parādniekam piederošo pašu dārgāko, vienu no trīs piederošajiem nekustamiem īpašumiem, kura vērtība nav samērīga ar kopējā parāda vērtību, neizsludinot mazāk vērtīgākā parādniekam piederošā nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanu izsolē.

Kriminālprocesa ietvaros mantisko jautājumu risināšanai tika uzlikts arests tiesu izpildītāja mantai - uzņēmuma kapitāldaļām 65 800 eiro vērtībā.

Kriminālprocess tika sākts 2019.gada janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu