Pasaules mūzikas festivāls "Porta" izziņo vasaras koncertus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Yemen Blues"
"Yemen Blues" Foto: publicitātes

Iedvesmojoties no pērnvasar aizsāktās tradīcijas, arī šogad pasaules mūzikas festivāls "Porta" izskanēs zem klajas debess – Juglas ezera krastā, mājīgā atmosfērā, dabas skaņām un norisēm papildinot uz skatuves notiekošo.

2022. gada 20. augustā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā uz festivāla skatuves kāps somu apvienība Wimme & Rinne, kas savu mūziku ietērps neparastās skaņās, sāmu joikošanas stilu savijot ar elektronisko un eksperimentālo džezu. Savukārt seši vīri no franču-itāļu grupas Lalala Napoli ļaus iejusties gan tarantellas ritmos, gan dvēseliskos mūzikas stāstos, ar nevaldāmu enerģiju un muzikālu dāsnumu ieraujot klausītājus draudzības un dzīves svinēšanas pilnos svētkos. Mūziķi no Izraēlas Yemen Blues sola klausītājus iepazīstināt ar jaunā laikmeta kultūras mūziku, kurā apvienojas jemeniešu, Rietumāfrikas, blūza, fanka un džeza ritmi, bet vokāls atgādina senos arābu dziedājumus.

Pirmās festivāla biļetes līdz 20. maijam iegādājamas par 35 eiro, līdz 20. jūnijam – 40 eiro, līdz 20. jūlijam – 45 eiro, savukārt līdz festivāla norisei 20. augustā biļetes maksās 50 eiro.

Bērniem un jauniešiem no 13 līdz 18 gadu vecumam ieeja festivālā – 20 eiro, savukārt no 7 līdz 12 gadiem – 5 eiro. Bērniem līdz 7 gadiem ieeja bez maksas.

Biļetes, kas tika iegādātas uz pagājušā gada rudens koncertiem būs derīgas uz šīs vasaras festivālu.

Papildu informācija: www.festivalporta.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu