Japāna atņem Krievijai vislielākās labvēlības režīmu tirdzniecībā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Japāna trešdien atņēmusi Krievijai vislielākās labvēlības režīmu tirdzniecībā, pastiprinot sankcijas pret Maskavu par tās agresiju Ukrainā.

Japānas premjerministrs Fumio Kisida par šo soli un citām sankcijām pret Krieviju paziņoja pagājušajā mēnesī. Cita starpā Japāna nolēma arī izraidīt astoņus Krievijas diplomātus un tirdzniecības amatpersonas. Diplomāti šodien pameta Japānu.

Vislielākās labvēlības režīma atņemšana nozīmē, ka tiks palielināti muitas tarifi visām Krievijas precēm.

Japānas parlaments šodien pieņēma grozījumus ārvalstu valūtas maiņas likumā, lai liegtu sankcijām pakļautajām personām veikt virtuālās naudas pārskaitījumus.

Japāna bažījas, ka Krievijas iebrukumam Ukrainā var būt ietekme arī uz situāciju Austrumāzijā, kur pieaug Ķīnas militārā ietekme.

Japāna ir arī iesaldējusi simtiem Krievijas juridisko un fizisko personu aktīvus un aizliegusi jaunas investīcijas un tirdzniecību, arī tādu preču eksportu, kuras varētu izmantot militāriem mērķiem. Japāna arī paziņoja par plāniem pakāpeniski pārtraukt Krievijas ogļu importu.

Japāna jau sagaidījusi Krievijas pretreakciju. Maskava nesen paziņoja, ka pārtrauc sarunas ar Japānu par oficiāla miera līguma noslēgšanu, kā arī sarunas par Krievijas kontrolētajām salām, ko bijusī Padomju Savienība atņēma Japānai Otrā pasaules kara beigās.

Starp Japānu un Krieviju pēc Otrā pasaules kara joprojām nav noslēgts oficiāls miera līgums, jo starp abām valstīm pastāv teritoriālas domstarpības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu