Ukrainiete Mila vada robotikas nodarbības ukraiņu bērniem Rīgā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: No personīgā arhīva

"Manuprāt, šobrīd jebkura iniciatīva palīdzēt Latvijā nonākušajiem ukraiņiem ir nenovērtējama," saka Mila, kura jau nepilnu mēnesi Rīgā, vadot pulciņus, palīdz bērniem no Ukrainas vismaz nedaudz nedomāt par traģisko situāciju mājās...

Jau nepilnu mēnesi Daugavas stadionā, Rīgā, pulcējas vairāk kā 80 zinātkāru bērnu no Ukrainas, lai būvētu un programmētu pašu veidotos Lego robotiņus, kā arī kvalitatīvi pavadītu laiku kopā ar saviem vienaudžiem.

Lai gan Lego ir valoda, kas tulkojumu neprasa, un to saprot visi pasaules bērni, šajās robotikas nodarbībās bērnu un pedagogu savstarpējā komunikācija nodarbībās ir ļoti būtiska, jo šobrīd dzīvojot Rīgā, ukraiņu mazajām atvasēm savu dzimto valodu nenākas izmantot bieži. Tieši tāpēc izzinošās robotikas nodarbības vada enerģiskā ukrainiete Mila, kura pati šīs nodarbības dēvē par “Lego terapiju”.

Milas stāsts par nokļūšanu Rīgā un par dalību šajā iniciatīvā:

“Mana izvēle nebija nejauša. Rīga kā pilsēta mani savaldzināja jau sen, vēl pirms Ukrainā notiekošā. Šī ir jauka pilsēta, kas mani iedvesmo ar savu arhitektūras skaistumu un dabas klātesamību - mežiem, jūru, ezeriem, upēm, parkiem un, protams, brīnišķīgiem, laipniem cilvēkiem.

Platformā Telegram nejauši ieraudzīju paziņojumu par robotikas nodarbību organizēšanu ukraiņu bērniem un to, ka tiek meklēts cilvēks, kas šīs nodarbības varētu vadīt. Mana plašā dvēsele šajā ukraiņiem grūtajā laikā nekavējoties nolēma palīdzēt un kaut nedaudz iepriecināt bērnus. Tā es pievienojos Starptautiskajā Inovāciju skolas kolektīvam un esmu viņiem

ļoti pateicīga gan par silto uzņemšanu, gan arī par cēlo rīcību, organizējot šīs nodarbības, pretī neprasot neko!

Sajūtas, ko piedzīvoju pēc nodarbībām, ir neaprakstāmas! Šīs nodarbības gribas saukt par Lego terapiju. Bērni palīdz viens otram, izstaro patiesu prieku un sajūsmu par paveikto. Tā ir tik laba sajūta - redzēt priekā mirdzošas acis! Diemžēl, drošība šiem bērniem vairs nav pašsaprotams jēdziens, tāpēc gandarījums, ka nodarbībās bērniem varam nodrošināt drošu vidi, kur viņus saprot un atbalsta ir milzīgs!

Manuprāt, šobrīd jebkura iniciatīva palīdzēt Latvijā nonākušajiem ukraiņiem ir nenovērtējama!

Ticiet man - es to redzu, dzirdu un izjūtu arī pati!”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu