Dokumentus ved formēt arī tikko dzimušiem bērniem. Rindas uz PMLP tuvākajā laikā nenoplaks

CopyLinkedIn Draugiem X
Klientu pieņemšanas telpa Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Rīgas 2. nodaļā.
Klientu pieņemšanas telpa Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Rīgas 2. nodaļā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Daudzās Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļās jau ilgstoši izveidojušās nepieredzēti garas rindas, kas paredzamas arī turpmāk, neraugoties uz štatu palielināšanu, jo šogad jauni personu apliecinoši dokumenti nepieciešami īpaši lielam skaitam iedzīvotāju, vēsta TV3 Ziņas.

Problēma ar garajām rindām pēc personu apliecinošiem dokumentiem šodien bija nonākusi arī Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas redzeslokā. Kā tur skaidroja pārvaldes vadītāja, rindas patlaban veido daudzu faktoru kopums. Viens no tiem – cilvēku vidū pieaugošā interese par personu apliecinošiem dokumentiem. Un visstraujāk patlaban pieaudzis pieprasījums tieši pēc bērnu pasēm.

Vienlaikus tieši šogad ir arī īpaši liels skaits dokumentu, kuriem tiešām beidzas termiņš. Pirmās Latvijas pases pēc neatkarības atgūšanas izsniedza tieši 1992. gadā, tātad klāt kārtējā desmitgade, kad jāsaņem jauns dokuments. Tāpat arī daudzi pases nav atjaunojuši pandēmijas divos gados, savukārt citi sapratuši, ka no nākamā gada ID karte ir obligāta visiem.

Nākamnedēļ valdība varētu lemt par 20 jaunu štata vietu izveidi tieši PMLP pasu nodaļās. To, vai vakances izdosies gana ātri aizpildīt, gan neviens nevarēja apgalvot, jo PMLP klientu apkalpošanas darbinieku atalgojums jau ilgstoši nav konkurētspējīgs – uz papīra nesasniedz 800 eiro mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu