RAKUS saglabāsies epidemioloģiskās drošības pasākumi; slimnīcu tuvinieki nevarēs apmeklēt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 pacients RAKUS slimnīcā. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 pacients RAKUS slimnīcā. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai arī saslimstība ar Covid-19 mazinās, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) saglabāsies epidemioloģiskās drošības pasākumi,  turklāt tuvinieki savus piederīgos slimnīcā nevarēs apmeklēt, pavēstīja RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece.

Pēc viņas paustā, slimnīcā ir cilvēki ar dažādām saslimšanām, un, ņemot vērā Latvijā pieaugošo gripas intensitāti un faktu, ka Covid-19 nav pilnībā izzudis, slimnīca pagaidām neplāno vērt vaļā durvis tuviniekiem.

Viņa norādīja, ka tikai izņēmuma gadījumos un ar klīnikas vai nodaļas vadītāja atļauju viens tuvinieks var apmeklēt pacientu, taču tas attiecas uz pacientiem kritiskā veselības stāvoklī.

Piemēram, ja cilvēks pēc avārijas cīnās par savu dzīvību, tad slimnīca neliedz tuviniekam to apmeklēt, bet, ja pacients atrodas nodaļā, apmeklējumi nav atļauti.

Slimnīcā joprojām saglabājas prasība pēc Covid-19 testu uzrādīšanas atsevišķiem izmeklējumiem, piemēram, dodoties uz ķīmijterapiju dienas stacionārā. Par nepieciešamību veikt Covid-19 testu parasti ziņo virsmāsa un ārstējošais ārsts, jo ir svarīgi zināt, vai pacients var nest apdraudējumu citiem, norādīja Namniece.

Savukārt, lai nošķirtu ambulatoro pacientu plūsmu no Covid-19 pacientu plūsmas, tie tiek ārstēti atsevišķās nodaļu palātās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu