Latvijas hokeja izlase jau maija vidū sāks savu 25. pasaules čempionātu pēc kārtas augstākajā divīzijā (būtu par vienu vairāk, bet 2020. gadā turnīrs nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ). Šogad komanda solās būt pavisam citāda nekā pirms gada Rīgā, jo virkne veterānu noslēguši izlases karjeru. Vai Latvijas hokeja apcirkņos ir gana daudz jauno dēstu, kas jau liekami valstsvienības dobē? 

Uzreiz pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm par izlases gaitu noslēgšanu paziņoja Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Karsums un arī Gints Meija.

Dažādu iemeslu dēl šogad valstsvienībai nepalīdzēs vārtsargi Ivars Punnenovs, Jānis Kalniņš un Kristers Gudļevskis, aizsargi Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Uvis Jānis Balinskis. Uzbrukumā jāiztiek bez jau minētajiem.

Matemātiski sanāk vai puse pamatsastāva. Neizklausās rožaini, bet nedzīsim zirgus pirms laika. KLIK uzrunāja trīs hokeja lietpratējus, kuri izteica savas domas par apjomīgo izlases paaudžu maiņu šogad.

Rodrigo Laviņš, visu laiku spēlēm bagātākais Latvijas izlases hokejists

"Pakāpenisko paaudžu maiņu izlasē, kad ienāk pa vienam vai diviem jaunajiem, jau esam nokavējuši. Nesen biju aizgājis paskatīties izlases treniņu. 70% tur bija jauni spēlētāji. Šī paaudžu maiņa ir tik vērienīga kā nekad iepriekš. Aizsardzības līnija vispār izskatās pavisam citādi. Palicis tikai Kristaps Sotnieks no pieredzējušajiem. Esmu bažīgs par rezultātu pasaules čempionātā. Bet tas nav...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp