Ždanokas mājas vārti nokrāsoti Ukrainas karoga krāsās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontā pavēstījis, ka Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas mājas vārti nokrāsoti Ukrainas karoga krāsās. 

"Ždanokas kundzes mājai Garciemā ir jauni vārti. Tāda ir tā kaimiņu modrība. Brīnišķīga krāsu izvēle," tā Kaimiņš.

Ždanoka pavēstījusi, ka saistībā ar notikušo vērsusies policijā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā apstiprināja, ka policija bija saņēmusi informāciju par šo gadījumu, taču persona nevēlējās, lai tiktu sākts kriminālprocess, tāpēc pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

TVNET jau rakstīja, ka Ždanoka bija viena no nedaudzajiem deputātiem, kas martā neatbalstīja EP rezolūciju pret Krievijas agresiju Ukrainā, kurā tika pieprasītas stingrākas sankcijas pret Krieviju un iezīmēti centieni piešķirt Ukrainai Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu.

Kā liecina balsošanas protokols, balsojumā par rezolūciju piedalījās kopumā 676 EP deputāti, absolūtam vairākumam jeb 637 deputātiem balsojot "par". 26 eiroparlamentārieši balsojumā atturējās, savukārt 13 balsoja pret. Viena no tiem EP deputātiem, kas rezolūciju neatbalstīja, bija Ždanoka.

Viņa ir bijusi vienīgā ne vien Latvijas, bet arī Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupas deputāte, kas neatbalstīja rezolūciju. Pārējie minētās grupas parlamentārieši, kas piedalījās balsojumā, rezolūciju atbalstīja.

Arī visi pārējie Latviju pārstāvošie EP deputāti neatkarīgi no pārstāvētās grupas atbalstīja dokumentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu