Tiesai nodota vēl viena lieta par spiegošanu Krievijas labā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par ziņu nelikumīgu vākšanu un to nodošanu Krievijas izlūkdienestam tā uzdevumā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis ilgstoši sadarbojās ar kādas ārvalsts militāro izlūkdienestu, tā uzdevumā sniedzot tam ziņas, informēja prokuratūra. Apsūdzētais nelikumīgi vāca militāra rakstura ziņas un ziņas par infrastruktūras objektiem, pēc kā tās nodeva ārvalsts izlūkdienesta rīcībā.

Tādējādi apsūdzētais radīja apdraudējumu Latvijas drošības interesēm, tostarp valsts iekšējai drošībai un valsts aizsardzības spējām.

Krimināllikums par minēto nodarījumu paredz brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

TVNET jau 15.aprīlī rakstīja, ka Valsts drošības dienests (VDD) līdz šim izmeklējis un turpina izmeklēt astoņus kriminālprocesus pret deviņām personām par spiegošanu.

Pēdējā no sāktajām lietām februārī aizdomās par spiegošanu Baltkrievijas specdienesta interesēs aizturēts Baltkrievijas pilsonis. Savukārt pārējos kriminālprocesos vai nu stājies spēkā notiesājošs spriedums, vai arī tie atrodas prokuratūrā vai tiesā un VDD vairs nav to virzītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu