Avārija Brīvības ielā: auto nonāk uz ietves, kur pie staba piespiež sievieti

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ceturtdien uz Brīvības ielas Rīgā notika avārija, kas liek pārdomāt vārdu "veiksme" un "neveiksme" nozīmi, jo vairākiem gājējiem ļoti paveicās, kamēr kādai sievietei nepaveicās, kad Brīvības un Dzirnavu ielas krustojumā notika auto sadursme un viens no spēkratiem nonāca uz ietves. 

Vietā, kur krustojas Dzirnavu un Brīvības iela, saskrējās divi auto. “Volkswagen” spēkratu pēc sānu trieciena “Volvo” apvidnieks pastūma ietves virzienā un mašīna ieripoja cilvēku bariņā, kas stāvēja pie trotuāra malas. Par mata tiesu no smagām sekām spēja paglābties vairāki gājēji.

Artjoms 21. aprīlī kļuva par liecinieku visai smagai avārijai un izturēja īstu morālu pārbaudījumu, jo bija viens no dažiem apkārtējiem, kas pieņēma lēmumu iejaukties situācijā, lai, cik nu iespējams, sniegtu palīdzīgu roku kādai sirmgalvei, kuru pie apgaismes staba piespieda vieglais auto “Volkswagen”, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Viņš raidījumam sacīja, ka no redzētā kļuvis pašam nelabi. Kamēr “ātrie” bija ceļā, viņš vēl turējies, sarunājies ar cietušo, lai viņa nezaudētu samaņu. Turējis aiz rokas, citi cilvēki arī turēja. “Manuprāt, viņai bija gūžas kaula lūzums, viņa lūdza turēt kājas, jo viņai tur kaut kas burbuļojot, es pieļauju, ka tās bija asins,” saka Artjoms.

Mediķi, kas ieradās notikuma vietā, politraumu guvušo sievieti uzlika uz mobilizācijas dēļa, iecēla dienesta automašīnā un bez liekas kavēšanās aizveda uz Austruma slimnīcu. Citu cietušo avārijā nav.

Var pieļaut, ka avāriju izraisīja “Volkswagen” braucēja steiga. No aculiecinieku teiktā zināms, ka gājējiem, kuriem bija jāšķērso Brīvības iela īsi pirms sadursmes, jau dega zaļā luksofora gaisma. “Volkswagen” centās paspēt pārbraukt pāri krustojumam pie sarkanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu