Foto ⟩ Operā izskanējis Elīnas Garančas solokoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Operā izskanējis Elīnas Garančas solokoncerts
Operā izskanējis Elīnas Garančas solokoncerts Foto: Agnese Zeltiņa

21. aprīlī Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē ar grandiozām stāvovācijām izskanējis pasaulslavenā latviešu mecosoprāna Elīnas Garančas solokoncerts. Aplūko foto no koncerta! 

Pie Latvijas Nacionālās operas orķestra pults stājās ievērojamais un iemīļotais diriģents Karels Marks Šišons. Koncertā skanēja Džuzepes Verdi, Pjetro Maskanji, Frančesko Čilea, Žila Masnē, Hektora Berlioza, Sergeja Prokofjeva, Pētera Čaikovska, Rosendo Mateo Ermidas, Franča fon Supē, Stanislao Gastaldona, Frančesko Paolo Tosti un Žorža Bizē mūzika.

Foto: Operā izskanējis Elīnas Garančas solokoncerts.

Elīna Garanča ir viena no spožākajām zvaigznēm pasaules opermūzikas debesīs, uzstājoties ar vadošajiem orķestriem un pasaules nozīmīgākajos opernamos. 

Dziedātāja regulāri uzstājas Metropoles operā, Vīnes Valsts operā, Karaliskajā Koventgārdena operā, Zalcburgas festivālā, Bādenbādenes operā, Bavārijas Valsts operā Minhenē, Vācu operā Berlīnē, Kārnegija zālē Ņujorkā un Vigmora zālē Londonā un turpina piedalīties dažādos koncertos, festivālos un solokoncertos visā pasaulē. Kopš 2005. gada Elīna Garanča ir ierakstu kompānijas Deutsche Grammaphon (DG) ekskluzīvā māksliniece.

Operā izskanējis Elīnas Garančas solokoncerts
Operā izskanējis Elīnas Garančas solokoncerts Foto: Agnese Zeltiņa

Elīna Garanča saņēmusi daudzus nacionālus un starptautiskus apbalvojumus. Īpaši lolots ir Vīnes Valsts operas Kammersängerin tituls, kas piešķirts par ieguldījumu šajā opernamā – kopš debijas 2003. gadā tur nodziedātas 18 lomas vairāk nekā 160 izrādēs.

Iepriekšējais Elīnas Garančas solokoncerts Latvijas Nacionālajā operā notika 2015. gada decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu