Brāļi Kārlis un Jānis Reišuļi EČ Ķeguma posmā kāpj uz goda pjedestāla

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Alberts Reišulis
Kārlis Alberts Reišulis Foto: Andris Smilšarājs/ AS Photography

Divu dienu garumā "Zelta zirga" mototrasē Ķegumā aizvadīts Eiropas motokrosa čempionāta posms EMX125 un EMXOpen klasēs. Uzvaru EMX125 klasē posma kopvērtējumā svinēja Nīderlandes sportists Kass Valks, bet uz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena kāpa Kārlis Alberts un Jānis Mārtiņš Reišuļi. Par to TVNET informēja Latvijas Motosporta federācijas preses sekretārs Jānis Eisaks.

Vakar EMX125 klases 1. braucienā dubultuzvaru svinēja Latvijas braucēji brāļi Jānis un Kārlis Reišuļi, bet trešo vietu izcīnīja nīderlandietis Kass Valks.

Arī otrajā braucienā sākumā no brāļiem Reišuļiem augstāk bija Jānis, bet finišā tomēr ātrāk iebrauca Kārlis, izcīnot 3. vietu. Jānis finišu sasniedza kā piektais. Šajā braucienā uzvarēja Valks, divu braucienu summā kļūstot par Ķeguma posma uzvarētāju.

Kārlim Albertam Reišulim Ķeguma trasē sudrabs, bet Jānis Mārtiņš Reišulis šoreiz kaklā kāra bronzas medaļu.

Pēc aizvadītiem trīs Eiropas čempionāta posmiem sezonas kopvērtējumā Kārlis ir trešajā pozīcijā, bet Jānis ceturtajā vietā. Līderpozīcijās izvirzījies Kass Valks, bet sezonas vicelīderis pagaidām ir francūzis Aleksī Fuerī, kuram Ķeguma posms bija gana neveiksmīgs – izstāšanās pirmajā braucienā, bet otrajā braucienā 7. vieta.

Ķeguma posmā divu braucienu summā 17. vieta Tomasam Šaicānam, Uldis Freibergs izcīnīja 19. vietu (1. braucienā viņš bija 15. vietā, bet 2. braucienā izstājās), Roberts Lūsis palika 26. vietā, bet Markuss Kokins pēc vakardienas 24. vietas šodien bija 32. pozīcijā.

Par Ķeguma posma uzvarētāju divu braucienu summā EMXOpen klasē kļuva spāņu sportists Hosē Butrons, kurš apsteidza Latvijas čempionātā startējošo somu Jeri Hāvisto. Trešais palika Džiuzepe Tropepe no Itālijas. Vienīgais latvietis šajā klasē Rauls Blumfelds izcīnīja 26. vietu (1. braucienā 27. pozīcija, otrajā - 24. vieta).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu