JRT pirmizrādi piedzīvos luga "Sliktie ceļi" par karu Donbasā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Sliktie ceļi
"Sliktie ceļi Foto: publicitātes

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) top jauniestudējums "Sliktie ceļi" pēc ukraiņu dramaturģes Natālijas Vorožbitas tāda paša nosaukuma lugas. Natālija Vorožbita ir viena no pazīstamākajiem Austrumeiropas jaunās dramaturģijas pārstāvjiem, viņas lugas ir uzvestas Anglijā, Latvijā, Krievijā, Ukrainā, Polijā, ASV. Vairākos savos darbos autore pievēršas ukraiņu un krievu attiecību un kara tematikai.

Lugas "Sliktie ceļi" darbība risinās 2014./2015. gadā Donbasā. Karš Ukrainā sākās tur, un nevis šī gada pavasarī, bet pirms astoņiem gadiem. Gribam to vai ne, bet mēs visi esam ierauti šajā karā. Pat ja bumbas pagaidām nesprāgst virs mūsu galvām, bet tūkstoš kilometrus tālāk. Pirmo reizi vēsturē cilvēkiem ir iespēja sekot līdzi karam tiešsaistē, vērot tā šausminoši atbaidošo seju. Kādam tie nav attēli telefona vai datora ekrānā, bet gan ikdiena. Lugas autore savā darbā ir apkopojusi dokumentālus stāstus par karu Donbasā. Centrā joprojām paliek cilvēks, kurš cenšas pielāgoties un izdzīvot. Karš ir kā lakmusa papīrītis, kas izgaismo katra vistumšākos nostūrus. Noslēpties neizdodas nevienam.

Izrādi "Sliktie ceļi" JRT veido lugas tulkotāja un režisore Kristīne Krūze, scenogrāfe Katrīna Neiburga, kostīmu māksliniece Jana Čivžele, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, muzikālais noformējums - Toms Auniņš.

Lomās: Marija Linarte, Sandra Kļaviņa, Inga Tropa-Fišere, Regīna Razuma, Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Jevgēnijs Isajevs, Sabīne Tīkmane, Marta Lovisa, Elvita Ragovska, Dāvids Pētersons, Jānis Grūtups.

Pirmizrāde JRT Mazajā zālē 2022. gada 10. jūnijā. Izrādes jūnijā - 11.06., 12.06., 15.06., 16.06., 17.06.

Biļetes jau pieejamas www.bilesuparadize.lv.

Foto: Gruveši un izpostītas dzīves jeb Karadarbības sekas Donbasā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu