Premjers: Krievijas propagandas draudu tonis liecina par Ukrainas panākumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas propagandas draudu rietumu virzienā pieaugošais tonis liecina par Ukrainas panākumiem kaujas laukā, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes norādīja Latvijas valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV).

Pastiprinoties Krievijas propagandai, ir nevis no tās jābaidās, bet gluži pretēji - jāsniedz vēl vairāk atbalsta Ukrainai gan humānā, gan militārā jomā, reizē arī kāpinot sankcijas pret Krievijas ekonomiku, uzsvēra Kariņš. Tādā veidā Krievijai tikšot radīti arvien sarežģītāki apstākļi finansēt vardarbīgo karu Ukrainas teritorijā.

"Mūsu mērķis, un tas ir ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas un rietumu pasaules mērķis, ir miers caur Ukrainas uzvaru. Ir nepieciešama Ukrainas uzvara. Tas ir iespējams, un šodienas propagandas draudi no Maskavas liecina, ka [notikumi attīstās] tajā [uzvaras] virzienā," sacīja Kariņš.

Kā ziņots, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņoja, ka miera sarunām ar Ukrainu vajadzētu turpināties, un draudējis, ka pastāv "reāli" Trešā pasaules kara draudi. "Draudi ir nopietni, tie ir reāli, tos nevar vērtēt par zemu," Lavrovs paziņoja Krievijas ziņu aģentūrai "Interfax".

Runājot par karu Ukrainā, Lavrovs pauda pārliecību, ka "protams, viss beigsies ar [miera] līgumu, bet šī līguma parametrus noteiks tā kaujas darbību stadija, kurā šis līgums kļūs par realitāti".

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, komentējot Lavrova teikto par Trešā pasaules kara draudiem, atzīmēja, ka Maskava jūt sakāvi Ukrainā un tāpēc starptautiskajai sabiedrībai ir jāpalielina atbalsts Ukrainai.

"Krievija zaudē pēdējo cerību atbaidīt pasauli no Ukrainas atbalstīšanas. No turienes arī runas par "reāliem" Trešā pasaules kara draudiem. Tas tikai nozīmē to, ka Maskava jūt sakāvi Ukrainā. Tāpēc pasaulei vajag mūs atbalstīt vēl vairāk, lai mēs uzvarētu un aizstāvētu Eiropas un globālo drošību," tviterī uzsvēra Kuleba.

Arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis, ka, ja Krievija draud ar Trešā pasaules kara iespējām, tad tā ir skaidra zīme, ka Ukrainai izdodas.

"Mums nevajadzētu ļauties Krievijas šantāžai, bet gan dubultot savu atbalstu Ukrainai un sankcijas pret Krieviju," akcentēja ministrs, piebilstot, ka tikai stingra un konsekventa pieeja var atjaunot starptautiskās tiesības un kārtību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu