Elksniņš: Daugavpils metāla cenu pieauguma un sankciju dēļ nevar iegādāties jaunus tramvajus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Foto: Zane Bitere / LETA

Daugavpils pašvaldība augsto metāla cenu un sankciju dēļ nevar iegādāties jaunus tramvajus, preses konferencē otrdien, 26. aprīlī, informēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Pašlaik pašvaldībā ir aktuāli vairāki jaunā sabiedriskā transporta iepirkumi. Plānots, ka pirmie jaunie 20 autobusi tiks piegādāti augusta beigās vai septembra sākumā, jo līgums par šiem autobusiem noslēgts pagājušā gada beigās, informēja Elksniņš (S).

Dome pašlaik īsteno iepirkuma procesu 36 autobusu iegādei. Kopumā Finansējums ar Ministru kabineta lēmumu pilsētai kopumā piešķirts 56 autobusu iegādei.

Elksniņš skaidroja, ka izmaiņas iepirkuma procedūrā ieviestas Eiropas Savienības direktīvu dēļ, kas pieprasa iegādāties arī elektroautobusus. Tāpēc iepirkuma procedūras tika mainītas un pilnveidotas.

Pašvaldībā paralēli norit arī jaunu tramvaju iepirkuma procedūra, taču iepriekšējais iepirkums beidzās bez rezultātiem, jo netika iesniegts neviens piedāvājums. Pēc politiķa paustā, tas arī esot saprotami, jo augušas metāla cenas un virkne valstu "apmainījusies ar sankcijām". Tāpēc uzņēmēji nevarot iesniegt piedāvājumu, ko paši vēlāk spētu izpildīt.

Jaunie autobusi un tramvaji pašvaldībai jāpiegādā līdz 2023.gada 31.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu