Foto ⟩ Rīgas centrā parādījies melnais kubs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Nemierīgie prāti" melnais kubs
"Nemierīgie prāti" melnais kubs Foto: Juris Lisovs/TVNET

Gatavojoties Brāļu Ābeļu spēlfilmas "Nemierīgie prāti" pirmizrādei, šodien Rīgas centrā parādījās simbolisks vides objekts - melnais kubs. Cilvēki tika aicināti pievienoties kuba velšanai ar filmas komandu, kas sākās Raiņa bulvārī pie Brīvības pieminekļa un turpinājās līdz pat kinoteātrim "Splendid Palace". Aplūko foto no kuba velšanas!

Melnais kubs ir viens no filmas centrālajiem simboliem, kas daudziem saistās ar okultisma tradīcijām. Stāstā viens no galvenajiem varoņiem Mārtiņš (aktieris Mārcis Lācis) melnā kuba iekšpusē, tumsā un izolācijā, pavada septiņas dienas.

Mākslas instalācija - melnais kubs - būs turpmāk apskatāms pie "Radisson Blu Latvija Conference & Spa" (Viesnīcas "Latvija") līdz 10. maijam. Ikviens interesents ir aicināts doties pie kuba un uz tā uzrakstīt savas nemierīgās domas - no mazākajiem satraukumiem un bailēm līdz ļaunākajiem nakts murgiem. Darba autori tic, ka kubam piemīt psihoterapeitiska iedarbība un kubs maģiskā veidā absorbēs tumšās domas un rakstītāju no tām atbrīvos.

Foto: Mākslas instalācija no filmas "Nemierīgie prāti" Rīgas centrā.

Filma "Nemierīgie prāti" Latvijas kinoteātros tiks demonstrēta no 28. aprīļa.

Psihedēliskā drāma ar melnās komēdijas elementiem stāsta par brāļiem-māksliniekiem Robertu (Toms Auniņš) un Mārtiņu, kuri gatavojas savai līdz šim lielākajai personālizstādei. Lai smeltos radošo iedvesmu, Mārtiņš uz deviņām dienām ieslēdzas pašuzbūvētā "melnā kubā". Iznākot ārā, sākas notikumu karuselis. Negulētas naktis un bohēmiskais dzīvesveids brāļus ierauj dīvainā ceļojumā – gan Baltijas jūras dzelmē, gan cietumā un psihoneiroloģiskajā slimnīcā, gan aizved tālu uz ziemeļiem pie sāmu šamaņiem. 

Filmas reklāmas rullītis.

Foto: Brāļi Ābeles uzņem pilnmetrāžas spēlfilmu "Nemierīgie prāti".

Filmas radošā komanda

Brāļus filmā atveido aktieri Toms Auniņš un Mārcis Lācis, mākslas mecenātu - Juris Žagars. Galvenajās sieviešu lomās aktrises Dārta Daneviča, performanču māksliniece Daniela Vētra, Marija Skangale un citi. Filmas režisori un scenārija autori ir Lauris un Raitis Ābeles, operators Mārcis Ābele, montāžas režisors Armands Začs, producenti Raitis Ābele, Kristele Pudane, Roberts Vinovskis, galvenā māksliniece Zanda Zeidaka. Filma tapusi "Tritone Studio", izplata - "Spektrs". "Tritone Studio" veidoto filmu finansē Nacionālais Kino centrs un Jūrmalas dome, atbalsta Liepājas dome. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu