Navaļnija līdzgaitnieki izveidojuši 6000 korumpantu un kara kurinātāju sarakstu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evgeniy Paulin/AP

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki izveidojuši aptuveni 6000 Krievijas sabiedrībā pazīstamu cilvēku sarakstu, kurus viņi uzskata par korumpantiem un kara kurinātājiem, otrdien, 26. aprīlī, vēsta "Radio Brīvība".

Saraksts publicēts nesen izveidotajā Starptautiskā Korupcijas apkarošanas fonda tīmekļa vietnē.

Navaļnija līdzgaitnieki vēlas panākt, lai pēc iespējas vairāk Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēku tiktu iekļauti sankciju sarakstos.

Saraksts sadalīts vairākās kategorijās - "Kara organizētāji" (viņu vidū ir pats Putins un Drošības padomes locekļi), "Propagandisti", "Korumpanti", "Putina publiskie atbalstītāji", "Augstākās federālās amatpersonas", kā arī drošības struktūru darbinieki, "Pārdevušās slavenības" un "Kara kurinātāji".

Pie katra uzvārda ir īss apraksts angļu valodā.

Tiesa gan, kritēji, kas izmantoti, vienu vai otru cilvēku ieļaujot sarakstā un pievienojot kādai kategorijai, ne vienmēr ir skaidri, norāda "Radio Brīvība".

Tā "federālo mediju līdzstrādnieku" sarakstā iekļuvuši arī Krievijas Pareizticīgās baznīcas garīdznieki, kā arī daži žurnālisti un blogeri, kas nestrādā federālajos medijos un pat iestājas pret Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Navaļnijs Krievijā ieslodzīts cietumā, bet daudzi viņa līdzgaitnieki atrodas ārzemēs un tur turpina aktīvu darbību.

Vēl pirms Krievijas 24.februārī sāktā kara pret Ukrainu viņi sagatavoja priekšlikumus tam, kādi Krievijas cilvēki būtu pakļaujami Rietumu sankcijām.

Daudziem no viņiem sankcijas tika noteiktas jau pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu