Rēzeknes novada sociālā dienesta vadītāja: pandēmijas laikā cilvēki no stacionāriem strauji nonāca aprūpes centros

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Covid-19 laikā cilvēki no stacionāriem strauji nonāca sociālajos aprūpes centros, tādēļ nācās domāt par ilgstošu sociālās aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu, sacīja Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības valdes locekle un Rēzeknes novada sociālā dienesta vadītāja Silvija Strankali.

Pēc viņas paustā, patlaban, lai arī rindu uz sociālajiem pakalpojumiem nav, tomēr visas vietas sociālajos aprūpes centros ir aizpildītas. Nepieciešamības gadījumā sociālo dienestu pārstāvji var steidzamības kārtā nodrošināt vietu, izmantojot citu pašvaldību centru resursus - viņu brīvās vietas, skaidroja Strankali.

Viņa atzina, ka pirms Covid-19 cilvēka veselības stāvoklis un pašaprūpes spējas, pieaugot vecumam, pakāpeniski pasliktinājās, līdz ar to sākumā tika nodrošināta aprūpe mājās un vēlāk - sliktākajā gadījumā sociālajā aprūpes centā. Taču Covid-19 laikā pacienti nevarēja piekļūt nepieciešamajiem veselības pakalpojumiem, jo primāri tika ārstēti inficētie pacienti.

Viņa stāstīja, ka Covid-19 dēļ nebija vērojams pakāpeniskums no pirmā aprūpes līmeņa līdz trešajam. Tas nozīmē, ka cilvēki nokļuva stacionārā, savukārt aprūpes centri no stacionāra saņēma informāciju par to, ka pacientam ir nepieciešama diennakts aprūpe un uzraudzība, līdz ar to bija jādomā par ilgstošo sociālās aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu, skaidroja Strankali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu