"Gazprombank" bijušais viceprezidents pievienojies Ukrainas teritoriālās aizsardzības spēkiem

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Krievijas bankas "Gazprombank" bijušais viceprezidents Igors Volobujevs intervijā tīmekļa izdevumiem "The Insider" un "Liga.net" pavēstījis, ka ir aizbraucis no Krievijas uz Ukrainu un iestājies Kijivas teritoriālās aizsardzības spēku rindās.

Volobujevs sešus gadus strādājis "Gazprombank" sabiedrisko attiecību daļā un 16 gadus bijis "Gazprombank" preses dienesta vadītājs.

Sākoties Krievijas karam pret Ukrainu, viņš savāca mantas un 2.martā pameta Maskavu.

Volobujeva dzimtā puse ir Ukrainas Sumu apgabala Ohtirka, kur viņš nodzīvojis 18 gadus, bet pēc tam pārcēlies uz Krieviju.

Kā pastāstīja Volobujevs, viņa tēvs mēnesi pavadījis aukstā pagrabā, bet draugi pēc kara sākuma lūguši neteikt, ka viņš ir ukrainis.

"Gazprombank" bijušais viceprezidents tīmekļa izdevumiem sacīja, ka ieradies aizstāvēt savu dzimteni ar ieroci rokās. Kaut arī kara kauju pieredzes viņam nav bijis, augstskolā bijušas mācības kara katedrā.

Krievijas iebrukums Ukrainā ir kara noziegums, sacīja Volobujevs.

"Tas ir noziegums no Putina puses, no Krievijas varas un patiesībā no Krievijas tautas puses. Jo šeit ukraiņus nogalina ne jau Putins, klozetpodus zog ne jau Putins, sievietes izvaro ne jau Putins. Tā arī ir krievu tauta," sacīja "Gazprombank" bijušais viceprezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu