“Par Cilvēcīgu Latviju" vēlēšanās startēs kopā ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija
Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija Foto: Ieva Čīka/LETA

Politiskā partija “Par Cilvēcīgu Latviju “ (PCL) un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) 14. Saeimas vēlēšanās startēs kopā , portālu TVNET trešdien, 27. aprīlī, informēja PPA “Apvienība Latvijai” valde.

PPA “Apvienība Latvijai” valde informēja, ka ir nodibināta politisko partiju apvienība “Apvienība Latvijai”.

Apvienība plāno startēt visos vēlēšanu apgabalos.

Kā norādīja PPA “Apvienība Latvijai” valde, politiskās partijas PCL rindās ir vairāk nekā 650 biedru. LSDSP rindās – vairāk nekā 550 biedru.

Jau ziņots, ka pērnā gada oktobrī noslēdzās iespēja dibināt jaunas politiskās partijas dalībai 14. Saeimas vēlēšanās. 14.Saeimas vēlēšanas notiks 2022.gada 1.oktobrī, un tajās uz nākamajiem četriem gadiem būs jāievēl 100 parlamenta deputāti.

Kā iepriekš skaidroja Centrālā vēlēšanu komisija, kandidātu sarakstus drīkstēs iesniegt partijas, kuras dibinātas ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām un kurās ir ne mazāk kā 500 biedru. Ja kandidātu sarakstu iesniedz partiju apvienība, tajā ietilpstošajām partijām arī jābūt dibinātām ne vēlāk kā gadu pirms vēlēšanām un apvienībā kopā jābūt ne mazāk kā 500 biedriem.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Saeimas vēlēšanās notiek no 80. līdz 60.dienai pirms vēlēšanu dienas, kas 14. Saeimas vēlēšanās būs no 13.jūlija līdz 2.augustam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu