Kanādas likumdevēji vienbalsīgi nolemj dēvēt Krievijas agresiju Ukrainā par genocīdu

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas likumdevēji trešdien vienbalsīgi nolēmuši, ka Krievijas uzbrukumi Ukrainā dēvējami par genocīdu.

Likumdevēji norādīja, ka ir daudz pierādījumu par Krievijas pastrādātiem sistemātiskiem un masveida kara noziegumiem pret cilvēci.

Kanādas Pārstāvju palātas priekšlikumā norādīts, ka kara noziegumi, ko Krievija pastrādā Ukrainā, ietver masveida zvērības, sistemātiskus Ukrainas civiliedzīvotāju tīšas nogalināšanas gadījumus, līķu apgānīšanu, ukraiņu bērnu piespiedu pārvietošanu, spīdzināšanu, fiziska un garīga kaitējumu nodarīšanu un izvarošanu.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo šomēnes izteicās, ka ir pilnīgi pareizi, ka arvien vairāk un vairāk cilvēku Krievijas darbības Ukrainā dēvē par genocīdu.

Trudo kļuva par otru rietumvalstu līderi, kurš nosaucis Krievijas darbības Ukrainā par genocīdu. Dienu pirms tam to izdarīja ASV prezidents Džo Baidens.

Baidens apsūdzēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina karaspēku genocīda īstenošanā Ukrainā, taču piebilda, ka galu galā tiesu ziņā būs noteikt, vai Krievijas darbības Ukrainā ir genocīds.

Ukraina ir apsūdzējusi Krieviju kara noziegumos pat pirms tam, kad simtiem Bučā nogalināto civiliedzīvotāju atrašana izraisīja sašutumu starptautiskā mērogā.

Baidens toreiz nosauca Putinu par kara noziedznieku un aicināja viņu tiesāt par Bučas slaktiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu