Trešdienas vakarā Jūrmalā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Trešdienas vakarā Jūrmalā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks kādā vienstāva sabiedriskajā ēkā, taču cilvēki šajā nelaimē nav cietuši.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa, izsaukums uz Turaidas ielu Jūrmalā tika saņemts plkst.21.28. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg koka ēkas konstrukcijas un blakus esošās sadzīves mantas 90 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst.23.48.

Savukārt plkst.2.52 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Padures pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka trīsstāvu namam deg jumts un trešā stāva balkons 18 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 18 cilvēki. Plkst.4.29 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Trešdienas pievakarē ugunsdzēsējiem bija darbs arī Carnikavas pagasta Gaujā, kur vienstāva dzīvojamās mājas palīgtelpā dega sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki.

Savukārt rīta pusē Balvos ugunsdzēsēji glābēji devās palīdzēt likvidēt sekas pēc Celtnieku ielā esošas neapsaimniekotas ēkas daļas sagrūšanas. VUGD darbinieki no ēkas iznesa gāzes balonu, norobežoja notikuma vietu un pārbaudīja ēku, konstatējot, ka negadījumā neviens nav cietis.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no trešdienas plkst.6.30 līdz ceturtdienas plkst.6.30, VUGD saņēma kopumā 68 izsaukumus - 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 13 bija kūlas ugunsgrēki, 29 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu