Pēc Latvijas laika naktī uz otrdienu, 3. maiju, sāksies Stenlija kausa izcīņa, kurā piedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas 16 labākās komandas. Par hokeja prestižāko trofeju cīnīsies arī Latvijas hokeja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība.

Bļugers un Pitsburgas "Penguins"

27 gadus vecais Bļugers aizvada savu ceturto sezonu NHL. Vairākos statistikas rādītājos šī viņam ir labākā sezona karjerā. 65 spēlēs iekrāti 28 rezultativitātes punkti (9 vārti + 19 piespēles). Iepriekšējās divās sezonās viņa kontā pa 22 punktiem (9+13 un 7+15), bet debijas gadā bija 10 punkti (6+4).

Komandai esot pilnā sastāvā, Bļugers ierasti ir ceturtās maiņas centra uzbrucējs. "Penguins" trīs vadošie centra uzbrucēji hokeja faniem komentārus neprasa - Sidnijs Krosbijs un Jevgeņijs Malkins trīsreiz (2009., 2016. un 2017. gadā) uz Pitsburgu atveduši Stenlija kausu, bet Džefs Kārters par NHL čempionu divreiz kļuva Losandželosas "Kings" sastāvā (2012. un 2014. gadā).

Jau vairākas sezonas "Penguins" nepieskaita pie galvenajiem pretendentiem uz NHL čempionu titulu, jo komanda zaudējusi kādreizējo spozmi, tās līderi Krosbijs un Malkins ir cīnījušies ar savainojumiem, un neviens gadiem ejot nekļūst jaunāks. Malkinam vasarā paliks 36, Krosbijam 34.

Tomēr "play-off" izdevies sasniegt jau 16. sezonu pēc kārtas. Tā šobrīd ir garākā aktīvā sērija Ziemeļamerikas lielajās profesionālā sporta līgās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp