Šīs paaudzes Latvijas labākais hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins aizvadījis karjerā trešo sezonu Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Šī bija pirmā sezona, kad viņš ir izteikts pirmais numurs Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos, izkonkurējot somu Jonasu Korpisalo. Kaut arī latvietis ir iekarojis treneru un kluba vadības uzticību, izaicinājumu viņam netrūkst, lai kļūtu par vienu no pasaules elites  labākajiem ripu ķērājiem.

Merzļikins pasaules spēcīgākajā hokeja līgā ienāca ar blīkšķi. 2019. gada pavasarī "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens izteicās, ka Elvis tobrīd bija labākais vārtsargs ārpus NHL. Šāds apgalvojums izraisa lielas cerības un uzliek lielu slogu uz hokejista pleciem.

Pasīvākie vai aizmāršīgākie hokeja fani varbūt vairs neatminas, ka Merzļikins savā NHL debijas spēlē vārtos ielaida septiņas ripas. Viens no pretinieku precīzajiem metieniem bija latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera kontā. "Blue Jackets" zaudēja 2:7 spēlē pret Pitsburgas "Penguins", Merzļikins atvairīja 33 no 40 metieniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp