Situācija Latvijas kibertelpā ir stabilizējusies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jenny Kane/AP

Divus mēnešus pēc Krievijas sāktā iebrukuma Ukrainā situācija Latvijas kibertelpā ir stabilizējusies, bet vienlaikus netiek prognozēta drīza situācijas uzlabošanās, ceturtdien Drošības profesionāļu asociācijas rīkotajā "Latvijas drošības konferencē 2022" atzina informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina.

"Cert.lv" paaugstinātu aktivitāti Latvijas kibertelpā novērojis jau kopš janvāra vidus. Sākoties Krievijas iebrukumam februāra otrajā pusē, Latvijā ļoti ievērojami palielinājās dažādu ievainojamību meklēšanas un nesvarīgu uzbrukumu skaits. Vienlaikus novēroti arī diezgan nopietni uzbrukuma mēģinājumi un arī sekmīgi uzbrukumi, kas radījuši nopietnas bažas, vai esam gatavi Latvijas kibertelpas aizstāvēšanai, atzina Kaškina.

Tagad, divus mēnešus pēc kara sākuma, situācija esot stabilizējusies gan tiem, kas aizsargā savu infrastruktūru, gan tiem, kas palīdz novērst incidentus.

"Spēles laukums ir kļuvis skaidrāks, un apmēram saprotam, ar ko rēķināties. Saprotam, ka situācija ir nopietna, bet tajā pašā laikā nav bijuši tādi incidenti, kuriem būtu nopietna ietekme," teica Kaškina.

Viņa pauda cerību, ka tā tas turpināsies, bet vienlaikus netiek prognozēta drīza situācijas uzlabošanās.

Jau ziņots, ka Krievija 24.februārī sāka plašu iebrukumu Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu