Vācijā VAR sistēmā varētu iesaistīt bijušos futbolistus

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Johens Drēss, kurš ir atbildīgais Vācijas Futbola federācijā (DFB) par video tiesneša asistentiem jeb VAR sistēmu, atklāja, ka pastāv iespēja VAR sistēmā iesaistīt bijušos futbolistus, lai pieņemto spēles situācijām atbilstošus lēmumus.

Pagājušajā nedēļas nogalē Minhenes "Bayern", izcīnot uzvaru pār Dortmundes "Borussia" ar rezultātu 3:1, tikai pie desmitā Vācijas čempiontitula. Šajā spēlē VAR nefiksēja acīmredzamu sodu zonā pret Dortmundes komandas futbolistu Džūdu Belingemu.

Pēc spēles bijušais Vācijas futbola izlases kapteinis Lotārs Mateuss norādīja, ka bijušie futbolisti var daudz ātrāk pamanīt sodus nekā jebkurš video tiesnesis.

Ideja iesaistīt bijušos futbolistus VAR sistēmā bija parādījusies jau agrāk, taču, kā norādīja Drēss Vācijas medijam "Sky", šī spēle vēlreiz aktualizēja šādu iespējamību.

"Izmantot spēles labā viņu pieredzi un padomu šādās situācijās būtu noderīgi," teica Drēss. "Tā būtu pieeja, uz kuru mēs gribētu tiekties."

Tāpat Drēss atklāja, ka bijušo futbolistu iesaistīšana VAR sistēmā jau nākamsezon nav pilnībā izslēgta.

Vācijas bundeslīgā uzvaru jau nodrošinājusi "Bayern", kas pēc 31 spēļu kārtas ir sakrājusi 75 punktus, un par 12 punktiem apsteidz Dortmundes vienību, kas ierindojas otrajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu