Rīgas Dzemdību namā pasaulē nācis jau septītais ukraiņu mazulis

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Dzemdību nams.
Rīgas Dzemdību nams. Foto: Valts Baumanis/LETA

Rīgas Dzemdību namā pasaulē nācis jau septītais ukraiņu bērniņš, bet vēl 54 grūtnieces ir stājušās uzskaitē pie ārstiem Latvijā, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kā vēsta raidījums, šīs nav tādas dzemdības, kādas sievietes no Ukrainas bija plānojušas, - dzīvesbiedri palikuši Ukrainā, kā rezultātā savu pirmdzimto var redzēt tikai telefona ekrānā.

Arī ukrainiete Darja Šļapina mazuli piedzemdējusi Rīgas Dzemdību namā. Viņam dots vārds Ivans. Kā viņa pastāstīja raidījumam, Ivans ir sens un spēcīgs vārds, turklāt vīra vectētiņš bija Ivans. Un otrs vecvectētiņš arī.

Kara laikā viņa nolēmusi doties uz Latviju, jo divus gadus jaunākās māsas Nastjas vīrs ir latvietis. Līdz robežai vien Darja braukusi sešas dienas. “Bija ļoti lieli sastrēgumi. Domājām – vēl diennakti uz robežas būsim. Bet redzēja, ka esmu stāvoklī, un palaida bez rindas," sacīja sieviete.

“Tu iedomājies, kā tu dzemdēsi, pa kurām ielām staigāsi ar ratiņiem. Un tad tas viss sabrūk. Un tu brauc uz kaut ko nezināmu,” tā Nastja.

Savukārt, kā ziņo raidījums, pēc piecām nedēļām jaunākajai māsai Nastjai būs jāatgriežas dzemdību namā, jo arī viņa gaida bērniņu. 

Savukārt video zemāk vari skatīties LTV sižetu par Darju:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu