LVC: visvairāk remontdarbu patlaban uz reģionālajiem autoceļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ceļu tīklā pieaugot būvdarbu apjoms, patlaban visvairāk darbu notiek uz reģionālajiem ceļiem, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Pierīgā lielākie satiksmes ierobežojumi ir Ventspils (A10), Ērgļu (P4), Jelgavas (A8) un Bauskas (A7) virzienā. Piektdienas pēcpusdienā tur jārēķinās ar īpaši palēninātu satiksmi, aicinām plānot papildu laiku ceļam.

Uz Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz pagriezienam uz Smārdi turpinās plaši būvdarbi. Tur ir ieviesti ievērojami satiksmes ierobežojumi, braukšanas joslas ir šauras un nav iespējas apgriezties. No rītiem un vakaros, kā arī brīvdienās būvdarbu posmā veidojas sastrēgumi. Situāciju pasliktina arī tādi autovadītāji, kuri pārkāpj ierobežojumus - iebrauc reversās kustības posmā pie sarkanās gaismas, pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neievēro aizliegumu apdzīt, ir neiecietīgi. Šāda rīcība apgrūtina satiksmi, apdraud satiksmes dalībnieku un būvnieku drošību, akcentē LVC.

Autobraucēji aicināti ievērot ceļu satiksmes noteikumus un satiksmes organizāciju būvdarbu zonā, kā arī izmantot alternatīvo maršrutu pa Rīgas apvedceļu (A5), Liepājas šoseju (A9) un reģionālo autoceļu Jelgava (Tušķi)-Tukums (P98) (sk. kartē).

Tāpat ieteikums ir apbraukt arī Ērgļu ceļa remontdarbu posmu Pierīgā, kur ieviesti astoņi luksoforu posmi, un tā šķērsošanai jārēķinās ar stundu un 40 minūtēm.

Plānojot braucienus, autovadītāji aicināti ieskatīties remontdarbu kartē LVC mājaslapā, kur atzīmēti visi aktuālie satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu