Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā īpaša svētku programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
4. maijs
4. maijs Foto: Nacionālais Vēstures muzejs

Latvijas neatkarības atjaunošanas dienā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina izjust prieku un lepnumu par savu valsti, izzinot tās attīstības gaitu dažādos laikposmos.

Muzejs visas dienas garumā bez maksas piedāvā apmeklēt gan Latvijas vēstures pamatekspozīciju, gan tematiskās izstādes – "Latvijas valsts dibināšana un dibinātāji", "Nauda Latvijā", "Krāsainā Latvija", "Airis, Mozus un radio. Koks Latvijas vēsturē", "Krimplēnmānija. Modes kliedziens padomju garderobē", savukārt Atmodas laika notikumus detalizēti varēs iepazīt Tautas frontes muzejā. Visas dienas garumā abas kultūrvietas ir iespējams apmeklēt gan individuāli, gan arī pievienojoties kādai no organizētajām ekskursijām vai nodarbībām.

Rīgā, Brīvības bulvārī 32, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs rīko ekskursijas gida vadībā un nodarbības ģimenēm ar bērniem: plkst. 11.00 ekskursija Latvijas vēstures ekspozīcijā, 12.00 ekskursija pastāvīgajā izstādē "Latvijas valsts dibināšana un dibinātāji", 14.00 ekskursija izstādē "Airis, Mozus un radio. Koks Latvijas vēsturē", 16.00 ekskursija "Krāsainā Latvija", 17.00 ekskursija izstādē "Krimplēnmānija. Modes kliedziens padomju garderobē", 13.00 un 15.00 izzinoša nodarbība ģimenēm ar bērniem "Mana Latvija".

Plkst. 14.00 paredzētas ekskursijas Ukrainas bēgļiem Latvijas vēstures ekspozīcijā angļu un krievu valodās.

Tautas frontes muzejā Vecpilsētas ielā 13/15, Rīgā, organizētās ekskursijas gida vadībā. Muzeji atvērti no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00. Ieeja – bez maksas.

Turpinot nesen uzsākto digitālo projektu "Gadsimta stāsti", LNVM darbinieki 4. maijā ir gatavi uzklausīt un dokumentēt mutiski sniegtas liecības par 20. gadsimta otrās puses un arī 21. gadsimta sākuma ikdienas dzīvi Latvijā. Piemēram, par dzīvi komunālajā dzīvoklī, par pārtikas iegādi, par uzturēšanos sanatorijā, par brīvā laika pavadīšanu utt. Seniori, kuri nav saskarsmē ar digitālo pasauli un tiešā veidā paši nevar projektā piedalīties, varēs izstāstīt savu stāstu, saglabājot to nākamībai.

Tāpat muzejs iesaistījies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas labdarības projektā un valsts svētkos aicina apmeklētājus palīdzēt piepildīt Drosmes kasti Bērnu slimnīcas mazo pacientu iepriecināšanai un apbalvošanai. Nākot uz muzeju 4. maijā, apmeklētāji aicināti sarūpēt kādu dāvanu Drosmes kastes satura papildināšanai. Kaste ziedojumiem būs pieejama Brīvības bulvārī 32, 2. stāva vestibilā un pēc svētkiem saziedotās "drosmes balvas" tiks nogādātas Bērnu slimnīcā. Drosmes kastēs var ievietot nelielas mantas izmērā līdz 30 cm, piemēram, nelielas rotaļlietas, puzlītes, grāmatiņas u.c. Bērnu slimnīca lūdz kastē neievietot ēdienu (tostarp saldumus) un mantas, kas izmērā pārsniedz 30 cm vai nav bērniem drošas (piemēram, satur sīkas detaļas, magnētus, baterijas u.c.). Visiem priekšmetiem jābūt jauniem un to oriģinālajā iepakojumā.

Muzeja digitālo resursu vietnē eMuzejs var skatīt fotogrāfiju galerijas, video ierakstus, kas stāsta par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas procesu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu