Aicina turpināt ziedot un iesaistīties Ukrainas iedzīvotāju un bēgļu atbalstā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Iedzīvotāji aicināti turpināt ziedot un iesaistīties Ukrainas iedzīvotāju un bēgļu atbalstam, jo palīdzības apjomiem ir tendence sarukt, informēja biedrībā "Tavi draugi".

Divu mēnešu laikā, kopš pasauli satricinājis Krievijas iebrukums Ukrainā, biedrība "Tavi draugi" ar brīvprātīgo šoferu palīdzību, drošībā nogādājusi vairāk nekā 1500 ukraiņu bēgļu ģimenes. Tas īstenots, pateicoties plašam iedzīvotāju atbalstam, kas atsaukušies aicinājumam palīdzēt visdažādākajos veidos. Taču cilvēki aicināti ziedot arī turpmāk, jo palīdzības apjomiem ir tendence sarukt.

Biedrības "Tavi draugi" atvērtajā humānās palīdzības punktā Rīgā, Ventspils ielā 50, pirmās nepieciešamības un citas saziedotās preces kopumā izsniegtas jau vairāk nekā 7000 apmeklētājiem. Ik dienu palīdzības punktā vēršas vairāk nekā 200 ukraiņu, kur līdztekus darbojas vairāk nekā 50 brīvprātīgie, kuri gan palīdz atrast nepieciešamās preces, gan šķiro iedzīvotāju ziedojumus, gan pako saziedotos līdzekļus nogādāšanai Ukrainā. Brīvprātīgo darba un ikdienas procesu koordinēšanu nodrošina vairāk nekā 20 brīvprātīgie, kuri nepaguruši darbojas jau vairāk nekā divus mēnešus.

Palīdzības organizēšanas gaitā norit arī humānās palīdzības kravu transportēšana no Latvijas uz Poliju un Ukrainu. Divu mēnešu laikā Ukrainā nogādātas vairāk nekā 400 humānās palīdzības kravas, kuru transportēšanas misijā iesaistījušies vairāk nekā 700 brīvprātīgo šoferu ar saviem auto, dodoties ceļā maršrutā Latvija-Polija-Ukraina-Latvija. Ik dienu ar biedrības organizēto palīdzību Ukrainu sasniedz aptuveni četras humānās palīdzības kravas.

Biedrības "Tavi draugi" dibinātājs Ulvis Noviks skaidro, ka atbalstītāju, ziedotāju un brīvprātīgo saraksts ir garš, tādu ir vairāki tūkstoši, un viņš ir pateicīgs ikvienam, kas kopš pirmās dienas, kad Krievija sāka karu Ukrainā, Ventspils ielas angārā koordinē ikdienas darbu, atbild uz ukraiņu jautājumiem, meklē risinājumus viņu problēmām, organizē un koordinē palīdzības sniegšanu, kravu sūtīšanu, pieņem un nodod ziedojumus, pabaro brīvprātīgos, kā arī katram, kurš ik dienu šķiro, pako un kārto saziedotās lietas.

Viņš arī atgādina, ka "diemžēl nekas vēl nav beidzies - palīdzība cietušajiem būs vajadzīga arī turpmāk gan Latvijā, gan Ukrainā", tādēļ cilvēki aicināti atsaukties uzņēmīgus cilvēkus, kuri ir gatavi ziedot laiku, zināšanas, iemaņas, naudas līdzekļus, spēku un darba rokas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu