Merzļikins: Sauciet mani par mīksto, es to pieņemšu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Pretinieku komandas spēlētājas ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā provocēja Elvi Merzļikinu iesaistīties kautiņā, taču Latvijas hokeja vārtsargs atteicās to darīt.

Merzļikins ceturtdien palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" komandai izcīnīt uzvaru pret NHL čempioni Tampabejas "Lightning".

Latvijas hokejistu atzina par spēles otro zvaigzni jeb otro labāko spēlētāju. Viņš atvairīja 25 no 27 metieniem.

Pēc mača preses konferencē Merzļikins uzsvēra, ka viņam bija ļoti svarīgi izcīnīt uzvaru šajā spēlē, kas šosezon bija pēdējā mājās savu skatītāju priekšā - fani allaž bijuši skaļi un atbalstījuši komandu gan labos, gan grūtos brīžos.

Spēles laikā Merzļikins ar pretinieku komandas uzbrucēju Patriku Marūnu viens otram sita ar nūju.

"Viņš man iesita vienreiz, es situ pretī. Viņš man iesita atkal, es atbildēju. Nedomāju, ka tas ir kas slikts. Es respektēju šos puišus [provokatorus], viņi ir lieliski hokeja spēlētāji. Man atliek viņiem novēlēt veiksmi "play-off" mačos," sacīja Merzļikins.

Spēles pašās beigās Marūns, kurš karjerā hokeja laukumā kāvies vairākkārt, izaicināja Merzļikinu uz dueli.

"Es, protams, atteicos. Būšu godīgs, man droši vien būtu nulle iespēju pret viņu. Varbūt pret kādu citu es varētu, bet pret viņu ne. Sauciet mani par mīksto vai kā savādāk, es to pieņemšu," ar smaidu teica Merzļikins.

Nobeigumā Merzļikins piebilda, ka viņam pēc sezonas beigām jādodas palīgā Latvijas izlasei cīnīties pasaules čempionātā, tāpēc viņš nevēlas riskēt kautiņā salauzt degunu vai gūt kādu citu traumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu