Vēlmes, spējas un realitāte - kara perspektīvas un to nozīme Latvijai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Somijas un Zviedrijas uzņemšana NATO būtiski stiprinātu alianses aizsardzības spējas un palielinātu arī Latvijas drošību. NATO samits jūnijā tiek gaidīts ar būtiskiem lēmumiem organizācijas tālākai attīstībai, kas reizē arī nozīmē mājasdarbus Latvijas aizsardzības stiprināšanai.

Vienlaikus Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs brīdina, ka karš nepaliks tikai Krievijas robežās. "Kara ēna pārņēmusi Moldovu, pār Baltkrieviju tā jau sen gulstas, un pār Krievijas reģionu," intervijā žurnālistam Markam Feiginam "YouTube" kanālā "Feigin Live" sacījis Arestovičs. Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks arī paziņojis, ka starptautiski neatzītajā Piedņestrā tiek gatavots lidlauks Krievijas militāro lidmašīnu nosēdināšanai.

Kāda šobrīd ir Latvijas drošības situācija, kontekstā ar tās militārajām spējām, tai skaitā, Somijai un Zviedrijai pievienojoties NATO. Cik nopietni vērtējumi Krievijas izteiktie kodoldraudi un kāda varētu būt situācijas tālākā attīstība Moldovā un Baltkrievijā?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu