Krievijā no cietuma priekšlaicīgi atbrīvos kādreizējo ekonomiskās attīstības ministru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas pilsētas Tveras tiesa apstiprinājusi kādreizējā Krievijas ekonomiskās attīstības ministra Alekseja Uļukajeva prasību par viņa priekšlaicīgu atbrīvošanu no cietuma, ziņo aģentūra “Interfax”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Uļukajevs no reāla cietumsoda izpildes varētu tikt atbrīvots nosacīti.

Lēmums par Uļukajeva pirmstermiņa atbrīvošanu tika pieņemts 27.aprīlī, tomēr viņš paliks cietumā līdz brīdim, kad lēmums oficiāli stāsies spēkā.

Kā norādīja informācijas avots, pret bijušā ministra pirmstermiņa atbrīvošanu neiebilda nedz prokuratūra, nedz cietuma administrācija, ņemot vērā ieslodzītā Uļukajeva labo uzvedību.

Sagaidāms, ka Uļukajevs no cietuma tiks atbrīvots maija vidū.

2017.gadā Uļukajevs tika atzīts par vainīgu divu miljonu ASV dolāru liela kukuļa izspiešanā no Krieivjas valsts naftas kompānijas “Rosņeftj” vadītāja Igora Sečina. Uļukajevam tika piespriests astoņu gadu cietumsods un 130 miljonu rubļu naudas sods. Naudas sodu Uļukajevs bija pilnībā samaksājis jau 2018.gadā.

Uļukajevs savu vainu tiesā neatzina, uzstājot, ka pret viņu sarīkota provokācija.

Cietumsodu viņš izcieta kolonijā Tveras apgabalā. Pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma viņam vēl astoņus gadus būs liegts ieņemt amatus valsts pārvaldē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu