Tieslietu ministrija novērtē NVO ieguldījumu palīdzībā Ukrainas bēgļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lemšanas procesā par palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem ļoti liela loma ir nevalstiskajām organizācijām (NVO), piektdien pēc ārkārtas valdības sēdes, kurā Ministru kabinets apstiprināja Ukrainas kara bēgļu atbalsta pasākumu plānu, žurnālistiem norādīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K).

Viņš pauda, ka NVO lēmumu pieņemšanas procesā devušas neatsveramu ieguldījumu, tostarp iesaistoties arī piektdien Ministru kabineta sēdes darbā.

Tāpat Bordāns savā uzrunā izcēla arī valdībā esošo vienotību, kas viņam atgādina 20.gadsimta 90.gadu sākuma lēmumu pieņemšanas procesu, jo visi Ministru kabineta locekļi tiekušies uz vienu mērķi.

"Man bija necerēta, negaidīta sajūta tieši šobrīd, it kā mēs atgrieztos 90.gados pagājušā gadsimta Latvijas laikos, kad valdībā faktiski nebija neviena strīda. Nebija arī tādu politisku debašu, kas saistītos tikai ar politiku un būtu mērķēta uz vienota mērķa sasniegšanu," sacīja tieslietu ministrs.

Kā ziņots, Ministru kabinets piektdien apstiprināja Ukrainas kara bēgļu atbalsta pasākumu plānu, kura īstenošanai paredzēts finansējums līdz 116,277 miljoniem eiro.

Apstiprinot rīkojumu "Par Pasākumu plānu par atbalsta sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijas Republikā", valdība arī pieņēma zināšanai, ka papildu finansējuma avots pasākumu plāna īstenošanai ir valsts budžeta līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Ministrijām, kuras iesaistītas pasākumu plāna īstenošanā, būs jāiesniedz valdībā rīkojums projekti par finanšu līdzekļu piešķiršanu atbilstoši faktiski nepieciešamajiem izdevumiem. Pašvaldību institūcijām pasākumu plāna īstenošanai nepieciešamos līdzekļus pieprasīs atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma noteiktajām prasībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu