Biedrība "Tavi draugi" uz Ukrainu nosūtījusi 40 smago automašīnu kravu ar humāno palīdzību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kongresu namā darbojas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem, kur tiek sniegta iespējami pilnvērtīga palīdzība Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas izraisīto karu.
Kongresu namā darbojas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem, kur tiek sniegta iespējami pilnvērtīga palīdzība Ukrainas pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā saistībā ar Krievijas izraisīto karu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Biedrība "Tavi draugi" kopš 26.februāra uz Ukrainu ir nosūtījusi 40 smago automašīnu kravu ar humanitāro palīdzību, aģentūrai LETA sacīja biedrības pārstāve Monta Vecozola.

Patlaban biedrība izveidojusi apjomīgu ziedojumu pieņemšanas, šķirošanas un pakošanas punktu, no kura ziedojumi tiek nogādāti Ukrainā. "Tavi draugi" nodarbojas arī ar bēgļu transportēšanu no Polijas un Ukrainas robežas, kā arī no pašas Ukrainas.

Kopumā no darbības sākšanas brīža biedrība nogādājusi Ukrainā ziedojumus 40 smago automašīnu apmērā, un procesi turpinās. Latvijā tā ir nogādājusi aptuveni 2000 cilvēkus.

Līdz ar vajadzības rašanos biedrība izveidojusi arī ziedojumu punktu, kur nepieciešamais pieejams tiem, kas nonākuši Latvijā. Pieejamas drēbes, apavi, gultasveļa, dažāda sadzīves tehnika, higiēnas preces, viss mazuļiem. Viss šis ir paveikts tikai ar brīvprātīgo resursu un ziedotāju atbalstu.

Tā kā ziedotāju aktivitāte un resursi sarūk, arī biedrība saskaras ar problēmām, kuras cenšas risināt, piesaistot jaunus ziedotājus, rakstot projektus, uzrunājot pašvaldību, vēršoties pie citām organizācijām un biedrībām.

Vecozola uzsver, ka grūti ir spriest par cerībām dabūt kādu līdzfinansējumu no valsts, pašreiz tā raksta projektu Ārlietu ministrijai, bet tas, vai finansējumu būs iespējams iegūt pagaidām, vēl nav zināms.

Jau vēstīts, ka SIF apstiprinājis sešus projektu pieteikumus konkursā "Atbalsts brīvprātīgo darbam", lai stiprinātu nevaldības organizāciju brīvprātīgā darba aktivitātes pilsoniskās sabiedrības iesaistei ar mērķi palīdzēt Ukrainai un Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā.

Kā aģentūru LETA informēja SIF pārstāve Zane Jēkabsone, ar SIF atbalstu tiks iesaistīti vairāk nekā 500 brīvprātīgo palīdzības sniegšanai.

Ar valsts finansējuma palīdzību paredzētas apmācības par brīvprātīgā darba veikšanu, brīvprātīgā darba koordinēšanas un popularizēšanas pasākumi, tostarp humānās palīdzības kravu, veselības aprūpes koordinēšana Ukrainas bērniem, ziedojumu vākšana, kā arī citas nozīmīgas aktivitātes Ukrainas sabiedrībai un brīvprātīgo darbā.

Projektu aktivitātēs iesaistīs ap 537 brīvprātīgos, to skaitā aptuveni 100 brīvprātīgajiem plānotas arī apmācības. Papildus tam, piemēram, biedrība "Latvijas Samariešu apvienība" ir norādījusi, ka brīvprātīgā darba veikšanā būs iesaistīti arī Ukrainas iedzīvotāji, kas raduši patvērumu Latvijā, dodot iespēju socializēties līdzdarbojoties un palīdzot iekļauties, vienlaikus mazinot spriedzi.

Projektu realizāciju tuvākajā laikā sāks biedrība "Palīdzēsim viens otram", biedrība "Gribu palīdzēt bēgļiem", biedrība "Latvijas Jaunatnes padome", nodibinājums "Bērnu slimnīcas fonds", biedrība "Tavi draugi" un biedrība "Latvijas Samariešu apvienība". Vienam projektu iesniedzējam maksimālais finansējums bija līdz 10 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu