"airBaltic" nomās vienu Ukrainas nacionālās lidsabiedrības lidmašīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" parakstījusi vienošanos, lai no Ukrainas nacionālās lidsabiedrības "Ukraine International Airlines" nomātu vienu "Boeing 737-900ER" lidmašīnu.

Kā informēja "airBaltic" pārstāve Alise Bethere, no 1.maija lidmašīna un tās apkalpe īstermiņā veiks lidojumus "airBaltic" maršrutu tīklā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka "Ukraine International Airlines" bijis uzticams ilgtermiņa "airBaltic partneris". Viņš uzsvēra, ka šis ir ļoti smags laiks Ukrainas iedzīvotājiem un valsts nacionālajai lidsabiedrībai. Uz laiku iznomājot viņu lidmašīnu, "airBaltic" nodrošina arī īstermiņa darbu "Ukraine International Airlines" darbiniekiem.

Savukārt "Ukraine International Airlines" tirdzniecības viceprezidents Sergejs Fomenko pateicās "airBaltic" par to, ka "Ukraine International Airlines" izraudzīts kā kapacitātes nodrošinātājs savam tīklam, balstoties uz pilna servisa nomas jeb "ACMI" nomas līgumu.

Fomenko akcentē, ka sevišķi būtiski tas ir tagad, kad lidsabiedrība uz laiku nevar veikt lidojumus uz un no Ukrainas. Viņš uzsver, ka "Ukraine International Airlines" kā sertificēts pārvadātājs ir gatavs sniegt augstas kvalitātes pakalpojumus "airBaltic" maršrutos.

Bethere vēsta, ka "airBaltic" nolēmusi īstermiņā nomāt papildu lidmašīnas, ņemot vērā globālo piegādes ķēžu problēmu radītos izaicinājumus. Šāds lēmums sniedz lidsabiedrībai iespēju nodrošināt plānoto lidojumu grafiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu