Krievijas "medijs": Krievija atļāvusi ārzemēs dzīvojošajiem krieviem pensijas izmaksāt rubļos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pensionārs. Ilustratīvs attēls.
Pensionārs. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Krievijas valdība atļāvusi ārzemēs dzīvojošajiem krieviem pensijas, kuru izmaksa nav iespējama sankciju dēļ, ieskaitīt Krievijā atvērtos kontos rubļos, atsaucoties uz Krievijas premjerministra Mihaila Mišustina dekrētu, piektdien, 29. aprīlī, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Saskaņā ar dekrētu, lai saņemtu maksājumus, ir nepieciešams rakstiski vai elektroniski iesniegt pieteikumu iestādēm, kas veic maksājumus, norādot tajā Krievijā atvērta konta rekvizītus.

Dekrēts ir spēkā līdz 2022 .gada 31. decembrim.

Jau ziņots, ka aizvadītajā ceturksnī Latvija no Krievijas saņēma pensiju līdzekļus 10 992 personām, Saeimas Ārlietu komisijas sēdē trešdien, 27. aprīlī, pavēstīja Labklājības ministrijas (LM) Sociālās apdrošināšanas departamenta vecākā eksperte Daina Fromholde.

Saeimas Ārlietu komisijā trešdien turpināja vērtēt Latvijas un Krievijas divpusējos līgumus, tostarp līgumu par Latvijas un Krievijas sadarbību sociālās drošības jomā, kas ir spēkā kopš 2011.gada. Fromholde norādīja, ka līgums regulē savstarpēju pensiju izmaksu pilsoņiem un apdrošināšanas periodu summēšanu.

Sadarbība notiek starp kompetentajām institūcijām, kas Latvijas pusē ir Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), bet Krievijas pusē - Krievijas pensiju fonds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu