Krievijas miljardieris Tiņkovs bijis spiests pārdot savu banku par nieka cenu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Tinkoff Bank" valdes priekšsēdētājs piedalās Sanktpēterburgas Starptautiskajā ekonomikas forumā.
"Tinkoff Bank" valdes priekšsēdētājs piedalās Sanktpēterburgas Starptautiskajā ekonomikas forumā. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas miljardieris, "Tinkoff Bank" dibinātājs Oļegs Tiņkovs intervijā laikrakstam "New York Times" atklājis, ka bijis spiests pārdot savu banku par neadekvātu cenu, jo atļāvies kritizēt Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Es nevarēju apspriest cenu. Tā bija kā ķīlnieku situācija - jāņem tas, ko piedāvā. Es nevarēju vienoties," atklāja Tiņkovs.

Tiņkovs atklāja, ka nolīdzis miesassargus, jo draugi, kam ir sakari Krievijas izlūkdienestos, brīdinājuši viņu, ka Kremlis vēlas viņu nogalināt.

Pēdējos gados Tiņkovs uzturējies ārpus Krievijas.

Tiņkovs sacīja, ka Kremlis arī draudējis "Tinkoff Bank" vadībai ar nacionalizāciju, ja banka nesaraus saites ar viņu.

Pēc tam viņš bijis spiests par kapeikām pārdot savus 35% akciju oligarham Vladimiram Potaņinam, kurš samaksājis viņam tikai 3% no īstās akciju vērtības, intervijā "New York Times" atklāja Tiņkovs.

"Tinkoff Bank" noliedza Tiņkova sacīto un apgalvoja, ka nekādi draudi nav saņemti.

Tiņkovs aprīlī nodēvēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina sākto karu pret Ukrainu par bezjēdzīgu un apgalvoja, ka 90% krievu ir noskaņoti pret karu.

Krievijas armijas neveiksmes viņš skaidroja ar korupciju, paziņojot, ka visu valsti paralizē nepotisms, lišķība un verdziskums.

Divas dienas vēlāk "Tinkoff Bank" paziņoja par nosaukuma maiņu un nedaudz vēlāk atklājās, ka notikusi arī akciju pārdošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu