LTV: Galvenie degvielas piegādātāji Latvijā jau atteikušies no Krievijas naftas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kamēr Eiropas Savienība spriež par atteikšanos no Krievijas naftas, tikmēr vairākas valstis un uzņēmumi jau ir rīkojušies, un galvenie degvielas piegādātāji Latvijai jau ir atteikušies no Krievijas naftas, vēsta LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

No Krievijas naftas atteikusies ir, piemēram, Polija, savukārt Nīderlande un Vācija solījušas, ka Krievijas naftas importu ar citu valstu piegādātājiem aizstās pamazām – līdz šī gada beigām. Tādēļ gan tirgus, gan cenas vēl mainīsies.

Latvijai savas naftas pārstrādes rūpnīcas nav, bet jau pārstrādātas naftas produkcijas imports no Krievijas līdz šim bijis niecīgs.

Raidījums ziņo, ka galvenie degvielas piegādes avoti Latvijai jau ilgstoši ir bijuši divi – viens no Lietuvas Mažeiķu rūpnīcas, kas šobrīd pieder poļu koncernam "PKN Orlen", otrs savukārt no Somijas – no koncerna "Neste" pārstrādes rūpnīcām.

Abi šie koncerni jau paziņojuši, ka Krievijas jēlnaftu vairs neiepērk. Kā norādījusi "Neste",  uzņēmums tagad pārstrādā naftu tikai no Ziemeļjūras, kur to iegūst Norvēģija un Lielbritānija. Taču Polijas "PKN Orlen" paudusi, ka piegādes no Krievijas esot aizstājusi ar jēlnaftu no Saūda Arābijas, no uzņēmuma "Saudi Aramco".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu