Baltkrievijā sākušās negaidītas militārās mācības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Baltkrievijā
Protesti Baltkrievijā Foto: AFP/Reuters/EPA

Baltkrievija trešdien sākusi militārās mācības, lai pārbaudītu armijas reaktīvās spējas, paziņoja Baltkrievijas Aizsardzības ministrija.

Mācībās Baltkrievijas vienības pārbaudot savas spējas "būt gatavībā, pārvietoties uz iepriekš noteiktām zonām un veikt kaujas apmācības".

"Mērķis ir novērtēt karavīru gatavību un spējas ātri reaģēt iespējamas krīzes gadījumā," norādīja ministrijā, uzsverot, ka mācības ir "negaidītas".

Mācību laikā no pastāvīgās izvietošanas vietas uz galamērķa rajonu tiek pārvietota viena Baltkrievijas bruņoto spēku 465.raķešu brigādes divīzija.

Ministrijas publicēja fotogrāfijas ar automašīnu un tanku kolonnu pārvietošanos.

Ukraina rūpīgi sekos līdzi mācībām. Kijiva vairākkārt ir apsūdzējusi Baltkrieviju par plāniem sūtīt savus karavīrus palīdzēt Krievijas armijai Ukrainā.

Baltkrievija, kuru gandrīz 30 gadus vada diktators Aleksandrs Lukašenko, tiek izmantota kā Krievijas gaisa spēku un loģistikas bāze.

Tomēr ne visi Baltkrievijā atbalsta ciešās attiecības ar Krieviju. Pēdējo mēnešu laikā bijuši vairākas sabotāžas un varasiestādes ir aizturējušas vairākas personas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu