Krievija nosaka iebraukšanas aizliegumu Japānas premjerministram un vēl 62 pilsoņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Japānas premjers
Japānas premjers Foto: 細島啓輔

Krievija noteikusi iebraukšanas aizliegumu Japānas premjerministram Fumio Kisidam un vēl 62 Japānas pilsoņiem, tādā veidā atbildot uz Tokijas noteiktajām sankcijām Krievijai par tās iebrukumu Ukrainā.

Krievijas Ārlietu ministrija apsūdzēja Kisidas valdību "par līdz šim nepieredzētu kampaņu pret Krieviju" un "nepiemērotas retorikas pret Krievijas Federāciju, kas ietver nomelnošanu un tiešus draudus, pieļaušanu".

Japānas rīcība sagraujot "labas kaimiņattiecības" un kaitējot Krievijas ekonomikai un tēlam, apgalvoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Uz nenoteiktu laiku iebraukšanas Krievijā aizliegums noteikts Japānas premjerministram, ārlietu ministram Josimasam Hajasim, parlamenta deputātiem, mediju īpašniekiem un žurnālistiem.

Japāna ir pievienojusies Rietumvalstu sankcijām un jau ir iesaldējusi simtiem Krievijas juridisko un fizisko personu aktīvus un aizliegusi jaunas investīcijas un tirdzniecību, arī tādu preču eksportu, kuras varētu izmantot militāriem mērķiem. Japāna arī paziņojusi par plāniem pakāpeniski pārtraukt Krievijas ogļu importu.

Maskava nesen paziņoja, ka pārtrauc sarunas ar Japānu par oficiāla miera līguma noslēgšanu, kā arī sarunas par Krievijas kontrolētajām salām, ko bijusī Padomju Savienība atņēma Japānai Otrā pasaules kara beigās.

Starp Japānu un Krieviju pēc Otrā pasaules kara joprojām nav noslēgts oficiāls miera līgums, jo starp abām valstīm pastāv teritoriālas domstarpības.

Aprīlī Japāna pirmo reizi gandrīz 20 gadu laikā paziņoja, ka četras Kuriļu salas Krievija ir "nelikumīgi okupējusi".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu