Sabojāta mašīna, mobings skolā - naidīgās attieksmes dēļ Latviju pametusi ukraiņu bēgle-ārste

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Dzemdību nams.
Rīgas Dzemdību nams. Foto: Valts Baumanis/LETA

Latviju kā patvērumu izvēlējušies paliels pulks Ukrainas ārstu, jo esam vienīgā valsts Eiropā, kura kara bēgļiem devusi iespēju strādāt kaut tūlīt, arī medicīnā. Pie ukraiņu dzemdību speciālistes un ārsta-neonatologa ticis arī Rīgas Dzemdību nams, vēsta TV3 Ziņas.

Tas gan ir risinājums vien uz gadu – pēc tam īstermiņa darba atļauja ukraiņiem beigsies un strādāt varēs vien tie, kuri nokārto valodas eksāmenu.

Par savu pieredzi darbā Dzemdību namā stāsta ukraiņu ārste Olha un neonatologs Oleksandrs. Viņi norāda, ka ir pateicīgi Latvijai par doto iespēju strādāt, kā arī aktīvi apgūst latviešu valodu.

Dzemdību nams ir ārkārtīgi laimīgs, lai gan trešo ukraiņu speciālisti diemžēl pazaudēja. Un nevis tāpēc, ka darba vieta nebūtu patikusi, bet gan nepaveicās ar vietējo iedzīvotāju attieksmi. Sabojāta mašīna, slikta izturēšanās pret bērniem skolā, un viņa nolēma Latviju pamest.

“Diemžēl šī kolēģe atrodas ne Latvijā, bet Šveicē ar ģimeni. Acīmredzot, kas vienreiz izgājuši cauri kara šausmām, otrreiz nevēlas.

Ja nav droši šeit, domā, ka tālāk būs drošāk. Diemžēl,"

saka Santa Markova, Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja.

Katra slimnīca, kur tagad strādā ukraiņu ārsti, dara visu, lai no šādām negācijām viņus pasargātu. Motivēti un zinoši speciālisti, kuri gatavi apgūt valodu, ir liela vērtība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu