Cīņas par Latvijas motokrosa čempionu tituliem turpināsies Apē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Pumpurs
Mairis Pumpurs Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Šo svētdien, 8. maijā, Arvīda Levana vārdā nosauktajā trasē Apē pulcēsies Latvijas un ārvalstu ātrākie sportisti, lai spēkotos par Latvijas čempionāta motokrosā 2. posma medaļām un leģendām apvīto “Vaidavas kausu”, TVNET informēja Latvijas Motosporta federācijas preses sekretārs Jānis Eisaks.

Līdzīgi kā Latvijas čempionāta 1. posmā, arī Apē solās būt interesantas cīņas visās klasēs, jo īpaši vadošajās solo blakusvāģu klasēs. Savu līdera statusu MX1 klasē mēģinās nostiprināt pirmā posma uzvarētājs Kārlis Sabulis (MX Moduls), kurš Apes trasē ar panākumu atzīmējies arī pērngad.

Viņam pretī stāsies kopvērtējuma tabulā blakus esošie Tomass Šileika (MX Druvas) un Eiropas čempionāta Ķeguma posma bronzas medaļnieks EMX Open klasē soms Jere Hāvisto (Rodeo MX). Licenci uz šo posmu izņēmis arī jaunais motokrosa talants Uldis Freibergs (F.F.F. Sporta klubs), kā arī pērnā gada Latvijas čempions MX2 klasē Kristers Drevinskis (Rodeo MX). Jāpiezīmē, ka Hāvisto un Drevinskis dienu iepriekš startēs arī Igaunijas čempionātā.

Arī MX2 klasē interesantākās sezonas cīņas vēl priekšā. Divkārtējais Latvijas čempions MX1 klasē Toms Macuks (Rodeo MX), kurš šosezon pārgājis uz MX2, pēc pirmajā posmā izcīnītās 2. vietas, centīsies savas pozīcijas uzlabot, tāpēc Apē cīnīsies tikai par uzvaru. Domājams, ka vēl spēcīgāks uz šo posmu būs Mairis Pumpurs (MX Moduls), kurš 1. posmā palika trešais. Viennozīmīgi MX2 klasē savu vārdu mēģinās pateikt arī viens no EMX125 Eiropas čempionāta ātrākajiem braucējiem Kārlis Alberts Reišulis (Elkšņi Sporta klubs), kā arī starptautisko praksi uzkrājušie Rauls Blumfelds (KTM Motofavorīts) un Edvards Bidzāns. Zem jautājuma zīmes ir 1. posma uzvarētāja Meiko Vetika dalība Apē, jo dienu pirms Latvijas čempionāta posma, paredzēts Igaunijas čempionāta posms. Vetiks daudziem atmiņā palicis pēc pēdējā Eiropas čempionāta posma EMX Open klasē, kurā igaunis izcīnīja 5.vietu trīsdesmit viena braucēja konkurencē.

125 cc klasē izteikts līderis ir Jānis Mārtiņš Reišulis (KTM Motofavorīts), kurš sezonas kopvērtējuma vadošajās pozīcijās atrodas ne tikai Latvijas čempionātā, bet arī Eiropas čempionātā un Nīderlandes “Dutch Masters” ieskaitē. Reišulim pa papēžiem min Eiropas čempionātā pabraukušie Roberts Lūsis (Motokurzeme), Markuss Kokins (MX Moduls), Tomass Šaicāns (Rodeo MX) un Martins Platkēvičs (Motokurzeme).

Otro elpu Latvijas čempionātā piedzīvojusi blakusvāģu klase, kur par ieskaites punktiem cīnās vairākas ekipāžas ar Nāciju kausa un pasaules čempionātu praksi. Pēc pirmā posma vienādās pozīcijās ir brāļi Daniels un Bruno Lielbārži ar titulēto Māra Rupeika/Kaspara Liepiņa ekipāžu (MX Moduls), kuru kontā ir pa 47.punktiem. Par septiņiem punktiem no līderiem atpaliek 2018. gada Nāciju kausa blakusvāģiem bronzas medaļnieks Didzis Gorbenko, kurš brauc vienā ekipāžā ar 2017. gada pasaules vicečempionu Elviju Mucenieku (Rambas R). Tāpat līderiem liks pasvīst leģendārais Modris Štelle ar Robertu Klāvu Užānu (CAMK Latgale).

Protams, bez cīņām neiztiks Kvadraciklu klase, kur pēc pirmā posma līderos izvirzījies vairākkārtējais Latvijas čempions Matīss Palēvics (Rodeo MX), bet turpat blakus ir lietuvietis Gediminas Volkavičus un Valērijs Kuzmins (Gulbenes moto). Savas korekcijas kopējā ieskaitē mēģinās izdarīt jaunais talants Kārlis Neija (KTM Motofavorīts), kurš Aizputes posmā pirmajā braucienā uzvarēja, bet uz otro neizgāja veselības problēmu dēļ. Turpat blakus līderiem ir arī Karls Robins Rillo no Igaunijas, Kārlis Lizanders (Saldus motoklubs) un Atis Breds (Gulbenes Moto).

Komandu kopvērtējumā pēc pirmā posma līderos izvirzījies “MX Moduls”, bet turpat pakausī elpo Ventspilī bāzētais klubs “Rodeo MX”. Trešie šobrīd ir “KTM Motofavorīts”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu