Neviens Bentley nekad nav bijis tik ekonomisks

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Bentley Flying Spur Hybrid
Bentley Flying Spur Hybrid Foto: Bentley

Jaunais Flying Spur Hybrid – otrais elektrificētais grand tourer automobilis Bentley modeļu klāstā – ir sertificēts kā līdz šim efektīvākais un ekonomiskākais Bentley. Arī Flying Spur Hybrid izmešu rādītājs atbilstoši WLTP testu ciklam ir neticami zems – tikai 75 g/km CO2.

Kā jau minēts, Bentley klāstā pagaidām ir divi hibrīdi, bet līdz 2024. gadam viss modeļu klāsts būs pieejams ar hibrīda opciju. 2025. gadā tiks ieviests pirmais Bentley akumulatora elektriskais transportlīdzeklis (BEV) un līdz 2030. gadam uzņēmumam būs tikai BEV modeļu portfelis.

Flying Spur parāda, ka hibridizācija neapdraud greznību vai veiktspēju. Ļoti efektīva dzinēja un uzlabotā elektromotora kombinācija nodrošina tādu pašu elastību un praktiskumu, kāds ir citiem piedāvātajiem W12 un V8 spēka agregātiem.

Jaunajā spēka piedziņā ir apvienots 2,9 litru V6 benzīna dzinējs ar modernu elektromotoru, kas kopā nodrošina 544 ZS jaudu un 750 Nm griezes momentu. Tie ir papildu 95 ZS salīdzinājumā ar Bentayga Hybrid. Jaunais Flying Spur kļuvis par visefektīvāko Bentley, kurš tagad ar vienu uzpildes reizi spēj nobraukt vairāk nekā 800 km.

Bentley Flying Spur Hybrid
Bentley Flying Spur Hybrid Foto: Bentley

Spītējot ekonomijai, dinamika nav cietusi ne par kripatu. Flying Spur Hybrid 100 km/h no vietas sasniedz 4,3 sekundēs, bet tā oficiālais degvielas patēriņš ir tikai 3,3 litri uz 100 km.

Elektromotoru darbina 18,0 kWh litija jonu akumulators, un to var uzlādēt līdz 100 procentiem divarpus stundās. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu